≫ 

Rezervni tim Zvezde bolji od Spartaka, Pavkov golovima kupio kartu za Trnavu!

Crveno-beli su izveli na teren rezervni tim, bez ijednog startera, kako bi ih odmorili za meč u Slovačkoj u utorak

  • 79

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su primarni cilj na meču sa Spartakom iz Subotice. Osvojili su sva tri boda i sačuvali su glavne igrače za utakmicu u utorak (20.30 Arena sport) u kvalifikacijama za Ligu Šampiona.

Zvezda je trijumfovala sa 3:0 golovima Milana Pavkova u 41. i 69. minutu i Babića u nadoknadi vremena (93 min). Pavkov se svojim igrama i golovima ozbiljno preporučio treneru za meč u Trnavi.

>>> Ovako je Pavkov, posle asistencije iz auta, zatresao mrežu Spartaka! (VIDEO)

Zvezda je na duel sa Spartakom izvela rezervni tim jer u ponedeljak ujutru putuje za Trnavu, a već u utorak igra meč revnša 3. kola protiv Slovaka.

Tako su na teren istrčali Popović – Gobeljić, Sumaila, Babić, Hajdin – Jovančić, Milijaš – Jevtović, Meleg, Srnić – Pavkov.

Srpski šampion je od početka diktirao tempo utakmice i napadao je konstantno. Imali su čak i dve izgledne prilike. Najpre je Jevtović u 24 minutu pogodio stativu iz igledne šansem a onda je 14 minuta kasnien Srnić takođe promašio gol sa pet metara.

Milan Pavkov ume i glavom da postigne gol Foto: MN Press

Spas sa Zvezdu došao je u 41. minutu kada je Milan Pavkov prošao kroz sredinu, zalomio na desnu stranu i šutirao sa 17 metara i pogodio desni ugao spartakovog gola.

Do poluvremena nije bilo nekih šansi.

U nastavku meča Spartak je pokušao da napadne, ali je Zvezde odbijala napade svojim kontrama. Ponovo su kontrolisali loptu i posed. Nije bilo nekih izglednih šansi, više je igra bila uspavanka, a u 62. minutu s epovredio Sumaila, pa je ušao Degenek.

I kad se mislilo da neće biti ništa od novog gola, iznenadio je ponovo Pavkov.

Iskusni Milijaš zaustavlja Čoua Foto: MN Press

Posle auta Hajdina, Pavkov se odlično snašao skočio između dva čuvara i posleo loptu u mrežu za 2:0 u 68. minutu i time stavio tačku na ovaj meč.

Nakon toga opao je ritam meča, a igrači Spartaka kao da su se povukli. Ipak, Zvezda je želela da igra do kraja, pa je napadala. To je donelo rezultat u 93. minutu kada je Babić glavom posle kornera postavio konačan rezultat.

Posle meča trener Zvezde Vladan Milojević je istakao:

- Po rezultatu smo zaslužili da pobedimo. Izašli smo hrabro i borili se. Zadovoljan sam zalaganjem igrača. Ovo je pokazalo da imamo veliki roster i računamo na sve igrače.

- Ne razmišljamo o umoru, idemo da promenimo torbu i letimo ujutru za Trnavu - rekao je Milojević.

Velika borba za svaku loptu, Meleg (Zvezda) u duelu sa Tekijaškim Foto: MN Press
Obeležio je duel dobrim asistencijama koje nisu realizovane: Dejan Meleg Foto: MN Press
Navijači Zvezde su napravili dobru koreografiju Foto: MN Press

Rezultati 4. kola Superlige Srbije:

Nedelja

Zemun – Partizan 0:1 (0:1)
(Pantić 20')

Crvena zvezda – Spartak 3:0 (1:0)

(Pavkov 41, 68, Babić 93.)

Petak

Radnički – Voždovac 1:0 (0:0)
(Noma 89')

Subota

Proleter – Napredak 1:1 (1:0)
(Čović 27' – Vukanović 94')

Dinamo – Mladost 1:3 (0:1)
(Suraka 87' – Dimić 30', Tumbasević 79', Jovanović 91')

Mačva – Vojvodina 0:0

OFK Bačka – Čukarički 1:1 (0:0)
(Mićić 91' – Tedić 80')

Rad – Radnik 3:1 (2:1)
(Mihajlović 5', Perendija 28', Kasalica 27' – Pantelić 14')

Tabela: Crvena zvezda  12, Radnički 9, Čukarički 8, Mladost 8, Proleter 7, Partizan 7, Rad 6, Radnik 6, Bačka 5, Napredak 5, Mačva 4, Vojvodina 3, Voždovac 3, Spartak (–1) 3, Zemun 2, Dinamo 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • enes np

    12. avgust 2018 | 21:04

    Mogla je i sa petlicima sa Spartakom, jet Simovic i Spartak ne igraju protiv Zvezde.

  • mix...onako u prolazu

    12. avgust 2018 | 23:27

    Hteli mi ili ne da shvatmo i prihvatimo ali ova liga je namestena i to od prvog kola! Zasto svi timovi u rupu dodju samo da odrade posao jer smatraju da je to uzaludan posao i da je bolje cuvati se za meceve sa sebi ravnima ili slabije ekipe gde se mogu skupiti bodovi. Medjutim, kad dodju na JNA ili kad igaju sa Partizanom bilo gde, doslovno ginu za svaku loptu ne prezajuci da cak izmasakriraju gosta, da ga ispovredjuju. Koliko god takve igre protiv pfc pokazivale da u stvari mogu kad hoce, ostaje pitanje zasto to rade i koji scenarij se crta iza scene?! U svakom slucaju, CZ ima losu predstavu o svojim mocima a to ce vec u utorak biti vidljivo. Daj boze da gresim u tom pogledu a sto se svega gore recenog tice, ostajem pri stavu da je Superliga Srbije (SLS) u stvari ZLS (Zatvorska liga Srbije) ili LDF (Liga degradiranog fudbala)!! Na stranu jos jedan aspekt ovog fudbalskog galimatijasa..... Onomad je isti taj Spartak kaznjen sto je dosao sa rezervnim timom da igra na Karaburmi sa OFK Bgd. I oduzeta su mu dva boda a ta kazna je posle zalbe potvrdjena! A danas i pre neki dan CZ izvodi potpuno drugi tim i nikom nista! Neko ce reci "Pa i zasto ne bi, kad se Spartak ne smatra time ni ostecenim ni ponizenim".Hhm,mada... To nigde na svetu nema. A ne daj boze da je to Partizan uradio,npr. otisao istom tom SPartaku i igrao sa rezervama u Subotici,pa i kod kuce, sa njima, ako bi Spartak izgubio sigurno bi se zalio. Ako bi iskoristio sansu pa ucario iz toga , sigurno bi precutao jer je dobio zadovoljenje! Ali, sa Zvezdom, prijatelj prijatelju ne vadi oci! Sta na kraju reci?

  • Boban

    12. avgust 2018 | 20:03

    Zvezdine utakmice u domacem prvenstvu su najmanje smesne-jadne!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA