Da li će Delije razbiti prokletstvo treninga protiv Salcburga? (VIDEO)

Pristalice crveno-belih nisu u mogućnosti da prisustvuju meču protiv šampiona Austrije zbog kazne UEFA, ali će na treningu pred meč pružiti podršku svojim pulenima

  • 23

Crvena zvezda na utakmici decenije, protiv Salcburga u plej-ofu Lige šampiona, neće imati pomoć svojih navijača zbog kazne koju joj je dodelila UEFA. Izabranici Vladana Milojevića neće imati "vetar u leđa" na Marakani u utorak od 21.00, kada budu igrali prvi meč protiv šampiona Austrije.

Delije su debelo kiksnule na meču protiv Suduve, kada su političkim parolama, uprkos tome što je klub pod uslovnom kaznom, naterali UEFA na novu kaznu, ovoga puta drakonsku sa dve utakmice bez publike.

Ali navijači su odlučili da se na neki način iskupe za to što u utorak neće biti uz svoje igrače, pa će im na poslednjem treningu pred utakmicu, u ponedeljak u 19 časova pružiti podršku na pomoćnom terenu Marakane.

Nema sumnje da će pomoćni teren biti mali da primi sve zainteresovane navijače koji će na ovaj način pokušati da uliju samopouzdanje svojim pulenima pred utakmicu njihovih karijera.

ZVEZDA - BAZEL 2005. GODINE

Slična situacija viđena je i 2005. godine kada je Zvezda igrala meč grupne faze Lige Evrope protiv Bazela. Nekoliko hiljada Delija došlo je na poslednji trening dan pred meč, gde je viđena velika podrška uz pesmu i baklje.

Ali, to nije pomoglo Zvezdi na praznoj Marakani, uprkos dobrom početku meča, gde je povela golom Milana Purovića u 25. minutu, jer je švajcarski tim preokrenuo golovm Delgada u 30. minutu sa bele tačke i Žulija Rosija u 88. minutu za konačnih 2:1.

135. VEČITI DERBI 2009. GODINE

Delije su i pred Večite derbije dolazile na trening, ali navijači crveno-belih ne žele da se prisećaju tih mečeva zbog bolnih uspomena.

Prvo su to uradili pred 135. derbi, koji je završen rezultatom 1:1, ali su se Grobari radovali jer je Moreira u 95. minutu postigao gol za izjednačenje i veliku radost navijača Partizana.

138. VEČITI DERBI 2010. GODINE

Dolazak Delija na trening pred meč nije pomogao Zvezdi ni pred 138. Večiti derbi, koji je odlučivao o tituli. Tada je Delijama bilo dozvoljeno da prisustvuju utakmici, a želeli su da dodatno uliju snagu ekipi pred duel u Humskoj dan pre meča.

Ipak, Partizan je tada slavio golom Radosava Petrvovića sjajnim šutem iz velike daljine i tako faktički osigurao titulu.

ZVEZDA - VOJVODINA 2011. GODINE

Praksa sa dolaskom na treninge nastavila se još nekoliko puta kasnije. Prvi takav slučaj bio je pred meč protiv Vojvodine u decembru 2011. godine, kada su navijači želeli da pruže podršku ekipi kada je krenulo loše, ali ni to nije pomoglo, jer je Vojvodina slavila dan kasnije sa 2:0 na Marakani.

ZVEZDA - KAIRAT 2014. GODINE

Poslednji put kada su pred evropski meč Delije došle na trening bila je pred revanš meč protiv Kairata, nakon što je Zvezda poražena sa 2:0 na Marakani od Kazahstanaca.

Ali ni podrška na treningu nije dala rezultate i Zvezda je i u Almatiju poražena, ovoga puta sa 2:1 i završila je učešće u Evropi već u svojoj prvoj utakmici.

Navijači Zvezde se nadaju da će ovoga puta sreća konačno da im se osmehne i da će razbiti "prokletstvo treninga pred bitan meč".

Ovoga puta je i karakter ekipe potpuno drugačiji, kao i povezanost sa navjačima i nema sumnje da će Milojevićevim igračima značiti pesma koju budu čuli u ponedeljak od 19. časova i da će im ona dati snagu i za duel protiv Salcburga u utorak.

VIDEO: Poslednji put na treningu pred evropski meč Delije napravile feštu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zat

    20. avgust 2018 | 13:15

    Zbog skotova koji su umislili da su Delije ispašta 99,9% navijača, kao i klub koji je ucenjen od strane tih idiota i kriminalaca. Lako se mogu identifikovati i kazniti drakonskim zatvorskim i novčanim kaznama, isto tako i sa njihovim tutorima u politici i biznisu.

  • Pravi zvezdas

    20. avgust 2018 | 13:30

    Ovi bavijaci ne zasluzuju ni trening petlica da gledsju a ne prvog tima oni zavise u crni zvezdu kao da su od nekog placeni za to sto rade

  • NENAD

    20. avgust 2018 | 13:29

    MOLIM VAS KO PAMETAN U SRBIJI MISLI DA SE DELIJE MOGU NA OVAJ NAČIN ISKUPITI, RAČUNICA JE JASNA KOME KLUB DA PRODA 45000_50000 KARTI PUTA DVIJE UTAKMICE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA