≫ 

Ovo je tim Partizana koji je Mirković pripremio za Bešiktaš: Dve prinudne izmene u startnih 11 crno-belih!

Šćekić umesto Kosovića, Jankovića menja Ivanović, dok odbrana ostaje ista kao i u prethodnim utakmicama

  • 11
Igrači Partizana posle prvog meča protiv Bešiktaša Foto: Marko Jovanović

“Imamo nepovoljan, ali aktivan rezultat” - izustio je trener Partizana Zoran Mirković po završetku prvog meča plej-ofa Lige Evrope sa Bešiktašom, svestan činjenice da će beogradskih 1:1 u Istanbulu dobiti sasvim drugu dimenziju.

Jer, ovoga puta će Turci na svojoj strani imati pun stadion “fanatika” i verovatno veliku želju da se pokažu i dokažu, pošto su minulih dana, zbog slabih igara i rezultata, i te kako nipodaštavani u javnosti. A, igrači sa takvim karijerama sigurno imaju i “višak” ega, koji ne dopušta da se o njima priča i piše loše, pa će i crno-belima sigurno biti veoma teško da dođu do krajnjeg cilja – plasmana u grupnu fazu.

Šta je Mirković pripremio za revanš, kako će da se postavi, tačnije kako će da postavi svoj tim nasuprot jakim Turcima? Verovatno je i sam u minulih nekoliko dana vodio “unutrašnje borbe” razmišljajući o tome.

Koliko god da odbrana nije sporna, jer, poput svojih učitelja iz prošlosti, i Mirković je naučen da taj segment tima (pošto ga uigra) najmanje rotira, toliko je dilema u manevru i napadu.

Rekosmo već, defanzivna linija Partizana trpi promene samo kada se standardni igrači odmaraju, tako će i u četvrtak protiv Bešiktaša poslednji bedem biti Vladimir Stojković na golu, a četvorka ispred njega Nemanja R. Miletić na desnom beku, Svetozar Marković i Mark Valijente kao par centralnih defanzivaca, te Nemanja G. Miletić uz levu aut liniju.

Đorđe Ivanović menja Jankovića Foto: Marko Jovanović

Nema sumnje da će Partizan, u odsustvu Nebojše Kosovića (parni kartoni) igrati sa dva klasična zadnja vezna i to Sašom Zdjelarom, koji je standardan, ali i Aleksandrom Šćekićem, koga je Mirković pustio da u prvoj utakmici sa Turcima “oseti barut” Lige Evrope u poslednjih 15-tak minuta, a zatim mu u Šapcu pružio priliku od početka meča, ne bi li ga što pre uigrao sa ostatkom tima.

Ofanzivniji deo veznog reda je u velikoj meri poremetio izostanak Marka Jankovića (povreda zadnje lože), pa Mirković i u prvom meču sa Bešiktašom, a nekoliko dana kasnije i protiv Mačve morao da se osloni na Đorđa Ivanovića.

Tako će verovatno biti i ovoga puta, s tim što će pomenuti Ivanović na levu stranu stranu terena, dok će na desnu sada već standardni Goran Zakarić. A, centralni deo terena je rezervisan za Danila Pantića, dok će u napadu sam dejstvovati Rikardo Gomeš.

Gomeš je bio strelac u prvom meču Foto: Marko Jovanović

Da sa druge strane terena nije moćni tuski velikan, sa toliko zvezda u timu, možda bi Mirković pribegao i ideji, po kojoj bi na krilima igrali Danilo Pantić i Goran Zakarić, dok bi Nemanja Nikolić pomagao i vezistima, ali i Gomešu u napadu, kao “lažni špic”.

Međutim, svaki rizik u “tuđoj kući”, u momentima kada veliki rival želi da “izvadi fleke” baš na vama, a jedan jedini gol znači sve, mogao bi skupo da košta. Mirković to veoma dobro zna i biće oprezan, kao uostalom i njegov tim...

TIM: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić, Zdjelar, Šćekić, Zakarić, Ivanović, Pantić, Gomeš

VIDEO: Trener Partizana Zoran Mirković veruje u trijumf svoje ekipe i prolaz u Ligu Evrope

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mix

    29. avgust 2018 | 18:56

    Kakav bre Scekic drvo jedno, Lola pre njega!!! Suma pre Ivanovica!!! Enake na beka, celavi u sredinu!!!

  • D.M.

    29. avgust 2018 | 21:58

    Gde nađe ovog Šćekića ( na buvljaku verovatno ) ? Pantić na zadnjeg veznog , a Suma na njegovo mesto ! Šćekića na pozajmicu u ASK iz Pinosave , to mu je taman za njegov kvalitet a sa njim može i Lola ! Dokle više da naša deca moraju da beže iz kluba zbog raznoraznih mešetara i njihovih dilova . P.S. Pod hitno da se dovede levi bek ! Ovaj Miletić nije ni za ASK .

  • Messi

    29. avgust 2018 | 20:08

    Kolko nasih igraca je propalo, zbog ovih preko veze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA