≫ 

Crvena zvezda je u Ligi šampiona: Ben šokirao Salcburg sa dva gola za 60 sekundi (VIDEO)

Oba gola napadač crveno-belih je dao na asistenciju Degeneka, a vredi pomenuti da je austrijski tim imao prednost od 2:0

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Posle pet neuspelih pokušaja, crveno-beli su se napokon dokopali grupne faze najelitnijeg fudbalskog takmičenja!

Zvezda je u revanš meču plej-ofa odigrala 2:2 protiv Salcburga na gostovanju, što je bilo dovoljno za prolaz dalje posle onih 0:0 u Beogradu.

Junak trijumfa bio je El Fardu Ben koji je dao dva gola za minut, a oba na asistenciju Miloša Degeneka. Prethodno je Munas Dabur u 45. i 47. minutu pogađao za austrijskog šampiona.

FK SALCBURG - FK CRVENA ZVEZDA 2:2 (1:0)

(Dabur 45, 47 pen - Ben 65, 66 )

Salcburg: Stanković, Lajner, Ramaljo, Pogrančić, Ulmer, Samaseku, Volf, Šlager (Prevljak 83), Haidara, Dabur, Daka (Jabo 69)

Klupa: Valke, Van Der Verf, Todorović, Mvepu, Minamino.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Radonjić (Gobeljić 81), Simić (Jovančić 37), Ben, Milić (Pavkov 48)

Klupa: Popović, Babić, Kafu, Srnić.

Zvezda do tih golova praktično nije ni postojala na terenu, ali sukob u 63. minutu kao da je dao krila crveno-belima.

Pogrančić je nagazio Pavkova, zatim je usledila opšta gužva i umalo tuča i tako se situacija od jedne mirne za Salcburg - pretvorila u košmar za Bikove.

Ekipa Zvezde koja je počela meč protiv Salcburga Foto: crvenazvezdafk.com

Naizgled jednu običnu loptu Pavkov je vratio glaovm do Degeneka koji je centrirao Benu na nogu. Salcburg se još nije ni oporavio od primljenog gola, a već je bilo 2:2.

Ovoga puta Degenek je glavom ''spojio'' Bena sa golom koji je Zvezdi doneo LŠ.

A ništa nije slutilo na tako nešto. Dabur je matirao Borjana u 45. i 47. minutu za lepu prednost. Gol pred odlazak na odmor i još jedna po povratku sa istog - dovoljno za šok Zvezdinih igrača od kojih se nisu oporavili do kraja.

Printskrin: RTS

Oba meča su plod greške Zvezdine odbrane u koju su se crveno-beli kleli do sada. Doduše s razlogom, jer je stvarno bila granitna. Najpre su obojica štopera - Savić i Degenek - ostavili Dabura samog na pet metara kod prvog gola, a zatim je kapiten Zvezde u 47. minutu oborio Šlagera na ulazu u kazneni prostor. Čakir je pokazao na belu tačku, a Dabur sproveo loptu u mrežu.

Ti golovi su ''visili u vazduhu'', a jedan siguran Dake spasio je upravo Savić.

Milan Rodić u prodoru Foto: crvenazvezdafk.com

Sjajno je kapiten Zvezde intervenisao posle greške Borjana i praktično se pojavio ni iz čega da spasi mrežu svog tima. Bila je to jedina greška Borjana koji je u nadoknadi vremena, kada je Salcburg krenuo na sve ili ništa, odbranio jedan zicer domačem timu.

Poslednji sudijski zvižduk Čakira značio je i ulazak Zvezde u LŠ, a reka navijača na terenu jasno je pokazala kakvu podršku su crveno-beli umali na Red Bul Areni.

Vredi pomenuti i to da je ulazak Milana Pavkova i te kako razdrmao Zvezdu. Ušao je u 48. minutu i već u 51. imao prvu priliku.

Takođe, Milojević je u 37. minutu ubacio Jovančića u igru nezadovoljna partijom Veljka Simića u defanzivi. Jovančić je odradio sjajan posao na sredini terena i pokazao da je sjajno pojačanje.

Žreb za Ligu šampiona je u četvrtka od 18.00 časova, OVDE možete pogledati koga to Zvezda može da izvuče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    29. avgust 2018 | 22:58

    Bravo komšije zasluženo Sutra da pobedimo Besiktas i da gledamo evropski fudbal u Srbiji

  • Mile

    30. avgust 2018 | 00:27

    Bravo komsije, svaka cast. Zelim vam Barsu u grupi da gledate Mesija i uzivate u fudbalu. Plus da prodjete kao treci u grupi u Ligu Evrope na prolece. To i nije tako nerealno. Uzivajte, ovo je vase vece. Poz.

  • Grobar

    29. avgust 2018 | 22:55

    Iskrene čestitke Crvenoj Zvezdi, kapa do poda, pozz od fer Partizanovca!!! 👏🏻👏🏻👏🏻💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA