≫ 

Tom dečku sam bio trener u omladincima, nije slučajno bio kapiten: Delije će se oduševiti šta Milojević kaže o Marinu, Boaćiju i Čaušiću (VIDEO)

Trener Zvezde ističe da je klub dobio velika pojačanja, ali i velike ljude

  • 7

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević poručio je na konferenciji za medije na Marakani pred meč protiv Vojvodine, koji je na programu u nedelju od 19 časova da očekuje pravi derbi i lepu utakmicu na Karađorđu.

Bilo je mnogo tema za razgovor, jer je ovo bila prva konferencija crveno-belih posle istorijskog plasmana u Ligu šampiona, kao i posle dovođenja tri velika pojačanja poslednjeg dana prelaznog roka u vidu Marka Marina, Ričmonda Boaćija i Gorana Čaušića, o kojima je Milojević imao samo reči hvale.

NJEMU SAM BIO TRENER U OMLADINCIMA, NIJE SLUČAJNO BIO KAPITEN EKIPE, O MARINOVOJ NAVIJAČKOJ PRIPADNOSTI DA NE PRIČAMO

Goran Čaušić u mladoj reprezentaciji Srbije; Foto: Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images

- Uvek sam srećan zbog pojačanja. Mislim da smo dobili tri kvalitetna igrača, oni su bili naša želja od početka. Pojačaće konkurenciju. Samo zdrava konkurencija donosi kvalitet. U trci smo za tri trofeja, voleo bih vrlo brzo da ih imam na raspolaganju. Boaći i Čaušić su već igrali u svojim klubovima, videćemo i Marka kad dođe. Značiće nam ova pauza od dve nedelje da se uklope i uigraju - poručio je Milojević, koji je dodao da su to bili glavne mete Zvezde pred početak prelaznog roka i da su se sada poklopile kockice da ih dovede.

Marko Marin kao klinac u Zvezdinom dresu; Foto: Instagram.com/markomarin11

- Nikad nisam imao problem sa podrškom unutar kluba, a sportski sektor, naročito gospodin Mrkela, danonoćno radi. Ta tri igrača su nam bili glavni targeti, kockice su se poklopile. Takvi igrači zaslužuju da igraju u Zvezdi. Boaći je mnogo dao Zvezdi, o navijačkoj pripadnosti Marina da ne pričamo. Čaušiću sam bio trener u omladincima Zvezde, znam o kakvom čoveku se radi, nije slučajno bio kapiten te ekipe. Dobili smo tri velika pojačanja, ali i tri karakterno velika čoveka - konstatovao je Milojević.

>>> Pojavile se prve kvote za Zvezdin meč u Ligi šampiona: Ne pamtimo da je "kec" na Marakani ikad bio ovako veliki!

O UTAKMICI PROTIV VOJVODINE: OČEKUJEM PRAVI DERBI

Marko Gobeljić u duelu protiv igrača Vojvodine prošle sezone; Foto: crvenazvezdafk.com

- Idemo u Novi Sad da odigramo utakmicu, smatram da je Vojvodina jako dobar klub i njihova istorija pokazuje vrednost tog kluba, mislim da je pravi derbi i uvek je lepo igrati na Karađorđu pred Novosađanima. Znate da mi je i sin u Vojvodini. Mi ćemo se spremiti na najbolji način, očekujem da publika bude zadovoljna, a ovom prilikom bih pozvao naše navijače da nas podrže. Očekujem spektakl, derbi je i očekujem dobar fudbal i da svi uživamo - poručio je Milojević, koji je rekao i da je nekoliko puta imao priliku da prati utamkmice Vojvodine, gde mu igra i sin.

Iako su se igrači emotivno ispraznili posle meča sa Salcburgom, on ističe da su glavama već usmereni na meč protiv Vojvodine.

- Ne plašim se da neće biti motivisani, jer ću biti jako ljut ako tako budu gledali, jer ćemo onda pokazati da nismo to što jesmo. Imali su veliko emotivno pražnjenje, ali ne smemo da zaboravimo naredne utakmice. Na treningu smo pokazali da smo zaboravili Salcburg i da nam je najvažnija naredna utakmica.

Milojević je takođe napomenuo da računa na sve igrače, osim Stojiljkovića, koji je povređen.

- U ovom trenutku ne možemo da računamo na Stojiljkovića, on se vraća posle reprezentativne pauze, ostali su svi spremni. Pavkov ima pet kopči, ali nije ništa strašno i može da konkuriše za tim. Videćemo još jer je uvek tih 48 sati kritično da li će doći do nekih povreda.

Milan Pavkov sa zavijenom glavom stigao u Beograd; Foto: Marko Jovanović

Iako je završen najdramatičniji period posle kvalifikacija u Evropi, Milojević ističe da u fudbalu nema opuštanja.

- Složio bih se da je najteži period jul - avgust. Veći je naboj, za razliku od prvenstva, gde se duže igra, gde imate mogućnost da nešto kasnije ispravite, dok u Evropi nemate tu mogućnost, tako da bih se složio da je nešto lakše, ali nemate to u fudbalu, takav luksus ne postoji i nema nekog velikog opuštanja.

FILOZOFIJA FUDBALA SE PROMENILA, TIM JE BITNIJI OD POJEDINCA

Foto: Marko Jovanović

- Kada vidite kako se ranije igrao fudbal, sada je toliko daleko otišao, da vi, primera radi, u našoj analizi Salcburga, ne možete da izdvojite jednog igrača, da možete da kažete - on je ključni igrač oko koga se vrti tim. Imate 10 igrača od kojih zavisi sve, kolektivni fudbal daje rezultat. Danas u fudbalu ima malo takvih igrača, još nekoliko njih je ostalo, ali posle njih će se sve svesti na ovo. Taktika je otšla daleko. Nekada se razmišljalo tako "Nema veze da li si izgubio utakmicu, ali tri puta mu gurneš kroz noge". Ali nijedan trener ne voli to, budite uvereni.

ĐOKOVIĆ JE PRIMER SVIM MLADIMA U SRBIJI

Novinare je zanimalo da li je Milojević video kako je Đoković slavio plasman Zvezde u Ligu šampiona.

- Video sam, šta da kažem o Novaku. Ja sam njegov veliki fan. Ne zbog rezultata, već kao momka koji je apsolutno na mestu, koji je paradigma čoveka u svim segmentima. Dao je pravi primer svim mladim naraštajima kako treba da se ponaša ne samo na terenu već i van njega. Znamo i njegovu navijačku pripadnost. Poželeo bih mu ovom prilikom da ga posluži zdravlje, i njega i njegovu porodicu i da nam donese još radosti, jer smo svi odrasli uz Novaka na neki način.

Očekuju ga veliki dueli sa Jirgenom Klopom, Karlom Anćelotijem i Tomasom Tuhelom, koju izuzetno poštuje.

- Sva trojica, možda je najbolje da ništa ni ne kažem. Svi su mnogo uradili u svojim karijerama. Oni su oni, mi smo mi, igramo 11 na 11 na terenu. Pripadaju samom vrhu, možda i najveći treneri. Biće mi čast, i sigurno da ću moći još mnogo da naučim.

Zvezda sada ima veliki broj igrača na raspolaganju, a ukoliko bude ponuda za igrače koji imaju dozvolu, oni mogu da odu, navodi trener crveno-belih.

- Sigurno da ako bude dobra ponuda će moći da odu igrači koji imaju dozvolu kluba. Meni nije lako, ali oni treba da rade da meni prave problem da budem na mukama koga ću da stavim u tim. Sigurno da svaki trener nekada i ne stavi najboljih 11 da počnu utakmicu. Ako nekada vidite da neko ne igra, a zaslužuje da bude na terenu, to je zbog nekih mojih zamisli. Imamo mnogo utakmica, i septembar će biti ovakav, a onda dolazi kiša, teški tereni, kartoni, svaki igrač će biti potreban.

Očekuje da i Kafu bude pravo pojačanje kada uđe u formu.

Kafu još nije na potrebnom nivou; Foto: Marko Jovanović

- Kafu je kvalitetan igrač. Vidim njegovu želju na treningu i motiv da bude pravi. Dugo nije igrao, nije imao kontinuitet, očekujem mnogo od Kafua, ja sam optimista.

Novinari su predčili Milojeviću da su fudbaleri Zvezde danas u svakom segmentu mnogo kulturniji, uz ophođenje prema navijačima i medijima.

- Ne znam kako da odgovorim. Mislim da su i pre kolege radile na pravi način. Ne bih da poredim vremena, svako donosi nešto svoje. Ja sam lično jako disciplinovan u privatnom životu, to su neke stvari, ako imam neko vaspitanje, onda tražim da se takvi maniri pokazuju i prema novinarima i prema navijačima od svojih fudbalera. Ako ste haotični i nedisciplinovani, ništa nećete uraditi. Poslušni su, slušaju starijeg od sebe. Nije to neka tajna - zaključio je Milojević.

Crvena zvezda takmičenje u Ligi šampiona počinje sudarom sa Napolijem. Koliki je izazov čeka svedoči i kvota 8,50 na keca. Sve MOZZART kvote pogledajte ovde.

Još se čeka prvenac Kristijana Ronalda. Sada je Juventus veliki favorit sa kvotom 1,25 na dvojku. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionice za utakmicu Parma – Juventus.

Atletiko je protiv Selte vezao pet pobeda, šesta bi bila vredna kvote 1,80. Pogledajte sve MOZZART kvote za utakmicu Atletiko – Selta.

PSŽ je svaku od tri pobede u Ligi 1 ostvario uz bar tri data gola. Kombinacija 2&3+ plaća se kvotom 1,40. Pogledajte i druge kvote MOZZART kladionica za utakmic Nim – PSŽ.

Sudar u trećem kolu Ju-Es Opena biće njihov 14. Od dosadašnjih 13, Đoković je dobio čak 12. Otud kvota 1,07 na keca. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Đoković – Gaske.

VIDEO: Milojević poslao poruku Liverpulu, PSŽ-u i Napoliju: Hoćemo još da stvaramo istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    1. septembar 2018 | 14:43

    Само нек се уиграју мајсторе, сви ће имати проблем на Мари. А у међувремену, бар да потврдимо да смо бољи од бешикташ, и да искористимо јачи тренинг да им то и покажемо, са бар 4 комада бившем "репрезентативном" голману.

  • boki

    1. septembar 2018 | 15:01

    zna li se koliko će koštati komplet ulaznica za tri utakmice?

  • Nemanja

    1. septembar 2018 | 16:34

    Kaže čovek 3 500 komplet ulaznica za sever. Kad već nećete da gledate Čuku, Rad, Zemun, budite spremni za 3000 po karti za LŠ, a ne komplet. Bože blagi. A da ne pominjem što će verovatno biti popust za one sa sezonskim kao i prošle godine. Ooooo zgazi ih sve🔴⚪🔴⚪🔴⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA