≫ 

Partizan poslao dopunski izveštaj sa željom da Miletić ipak zaigra na Večitom derbiju i ne bude drastično kažnjen

Crno-beli pokušavaju da prepolove predviđenu sankciju za Miletića zbog crvenog kartona i omoguće mu da igra u večitom derbiju

  • 62

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zaseda sutra i, između ostalog, odlučivaće i o “slučaju” Nemanje R. Nikolića, fudbalera Partizana, koji je na minulom prvenstvenom meču sa Bačkom dobio direktan crveni karton i doveo u pitanje nastup u večitom derbiju. Ta činjenica izuzetno brine sve u Humskoj, pa su tim povodom preduzeli nove korake, ne bi li umilostivili disciplinske organe i, eventualno, ublažili kaznu svom fudbaleru.

Naime, odmah posle utakmice crno-belih i Bačke, Miletić je, po pravilniku, dao izjavu delegatu utakmice, pokušavajući da opravda start iz 73. minuta, kada je, rezigniran startom Milana Makarića, uzvratio žestoko i bez lopte, posle čega mu je sudija Aleksandar Živković pokazao put u svlačionicu.

Foto: Marko Jovanović

Uobičajena sankcija za direktan crveni karton je dve utakmice neigranja, pa su crno-beli načinili dodatne mere kako bi možda uspeli da “prepolove” kaznu i omoguće fudbaleru da ipak pomogne timu u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom.

Držeći do stanovišta da je Milietić isprovociran startom igrača Bačke Milana Makarića, koji je takođe bio pogibeljan (dobio je žuti karton) i pretio da povredi igrača Partizana. A, defanzivac nikada do sada nije imao slične situacije, te da je pokušaj udarca više bio preteći, u afektu, nego što se zaista dogodio.

Miletić je u proteklom periodu bio jedan od najstandardnijih i najboljih igrača Partizana, kako u domaćem prvenstvu, tako i u evropskim kvalifikacijama, bilo da je igrao na prirodnoj poziciji centralnog defanzivca ili iznuđenoj na desnom beku. Otuda i dodatno angažovanje klupskih operativaca iz Humske, mada će poslednju reč reći disciplisnki organi.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    5. septembar 2018 | 11:44

    Molim ljude iz zvezde da posalju dopis u FSS i da traze da ovaj igra u derbiju da ih razvalimo u punom sastavu a ne da posle kukaju kako nisu bili kompletni!

  • Marko

    5. septembar 2018 | 12:17

    Realno je Zvezda ispred partizana za milion svetlosnih godina. E sad partizanu je derbi utakmica sezone i sigurnoce izginuti na terenu,tako da sve je moguce,derbi je derbi! Prognoza 1:4 za Zvezdu

  • Deki

    5. septembar 2018 | 14:18

    Da je backin igrac to uradio dobio bi 5 utakmica zabranu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA