≫ 

Pablo Eskobar hteo da ubije čoveka koji je Argentinu odveo ka Maradoninoj božjoj ruci i svetskoj tituli! (VIDEO)

Sudbina je čudo...

  • 0

Rikardo Gareka, selektor fudbalske reprezentacije Perua i nekadašnja zvezda latinoameričkog fudbala, bio je u velikoj životnoj opasnosti dok je Pablo Eskobar harao.

Nekada najveći narko bos i navijač Independijente Medelina želeo je da digne u vazduh automobil Gareke dok je on igrao za rivalsku Ameriku de Kali, a to je otkrio njegov nekadašnji plaćeni ubica Džon Žairo Velaskez, poznatiji po nadimku Popaj.

Tokom osamdesetih, Gareka je morao da strahuje od vođe zloglasnog kartela Medelin, nije bio jedini. Cela ekipa Amerike de Kali je bila pod budnim okom Pabla Eskobara, koji je želeo da se kroz ubistvo nekoliko igrača osveti za posledice rata sa Kali kartelom.

Gareka je postao simbol Perua Foto: Tanjug/Ap

Kalijev klan je detonirao automobilsku bombu nekoliko metara od kuće Pabla Eskobara, pa se planirala osveta.

- Rikardo Gareka je uvek bio na oku i listi Pabla Eskobara, ali nismo došli do njega, Patronova ljubav prema fudbalu spasila je Gareku život. On i ostali igrači Kalija su bili ozbiljno planirani kao mete - rekao je Popaj za kolumbijske medije.

Gareka je za klub igrao od 1985. do 1989. godine, a delio je svlačionicu sa Pedrom Sarmijentom, koji je bio žrtva okrutnih akcija Pabla Eskobara.

Eskobar je obožavao fudbal Foto: Profimedia/Visual movies

Popaj je otkrio da su "Patronovi" ljudi kidnapovali igrače kako bi zagorčali život vođama Kali kartela, a kada nisu naišli na željenu reakciju i dogovor, ubijena je porodica Pedra Enrikea Sarmijenta.

Eskobar je inače navijao za Independijente Medelin, a mafija se mešala i u fudbal nameštajući mečeve, preteći sudijama, kupovinom njihove arbitraže...

Argentinac Gareka je sa druge strane imao burnu istoriju, kao igrač je 1985. eliminisao Peru na putu ka Svetskom prvenstvu, a onda je 2017. bio selektor Perua koji je vratio ekipu na Mundijal.

Te 1985. je Gareka napravio prvi veliki korak ka osvajanju svetske titule božjom rukom, a prošle godine je uspeo da obezbedi Mundijal. Inače, Gareka je doživeo veliku nepravdu jer nije dobio poziv za SP 1986, što je nadoknadio sa drugom zemljom i u drugoj ulozi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA