Stvorio je Mbapea, doneo im skoro milijardu evra od prodaje igrača, od prosečnog kluba napravio je šampiona, a sada su ga otpustili!

Leonardo Žardim je posle četiri godine morao da spakuje kofere u Monaku zbog loših rezultata od starta nove sezone

  • 1

Monako je otpustio Leonarda Žardima, zvanično je objavio klub iz "Kneževine". Portugalski trener dobio je otkaz pošto je ekipa u očajnoj formi od starta sezone i nalazi se u zoni ispadanja francuske Lige 1 posle devet kola sa svega šest bodova.

Ni u Ligi šampiona nije bolje za "Kneževe", koji su doživeli dva poraza u prva dva kola od Dortmunda i Atletiko Madrida, pa je uprava kluba rešila da otpusti trenera koji im je u protekle četiri godine doneo neverovatne rezultate i kada su u poitanju uspesi, ali i finansije.

Naime, 44-godišnji stručnjak će zauvek biti upamćen kao čovek koji je lansirao u svet fudbala Kilijana Mbapea i dao mu šansu da sa 17 godina bude nosilac Monaka, koji je došao i do polufinala Lige šampiona. Iste sezone je Monako osvojio i prvu titulu posle 17 godina čekanja.

Samo od transfera u eri Žardima, koji je umeo da proceni mladog igrača, da mu da šansu i da ga zatim proda za višemilionski iznos, Monako je zaradio preko 850 miliona evra.

Sam Mbape je od strane PSŽ-a plaćen 180 miliona evra, a u top 10 su i Džejms Rodrigez, Entoni Marsijal, Benžamin Mendi, Tomas Lemar, Fabinjo, Bernardo Silva, Timeue Bakajoko, Žofri Kondogbija i Janik Karasko.

Pogledajte i kakva su sve dostignuća Žardima tokom mandata u Monaku.

Ipak, Monako je ove sezone imao zaista očajne rezultate, a uprava kluba nije više imala sluha za Leonarda Žardima, pa je odlučila da ga otpusti, uverena da je ekipi potrebna "sveža krv" i novi trener koji bi mogao da prodrma ekipu.

Nezvanično se piše da je prvi kandidat da nasledi Žardima legendarni francuski fudbaler, koji je na početku trenerskog posla, Tijeri Anri.

Očekuje se da novi trener Monaka bude Tijeri Anri; Foto: AP/Tanjug

On je trenutno angažovan kao pomoćnik u stručnom štabu Belgije, gde "peče zanat" uz Roberta Martineza.

Početkom sezone se pominjalo da će Anri preuzeti Bordo, ali je posao propao u poslednji čas.

Ovoga puta je izgleda sve spremno da Anri počne samostalno trenerski posao.

VIDEO: Mladen Krstajić o Nemanji Matiću

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA