≫ 

Srbija dominirala u Bukureštu, ali je zbog promašenog penala ostala bez pobede sa igračem više (FOTO) (VIDEO)

Orlovi propustili siajset prilika, najbolju Tadić sa bele tačke u finišu prvog poluvremena

Detalj kada Gaćinovića ruše u kaznenom prostoru Foto: AP/Tanjug

Tadić je očajno šutirao Foto: AP/Tanjug

I sam kapiten je shvatio kakvu šansu je propustio Foto: AP/Tanjug

Iako su dominirali tokom većeg dela meča, fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da pobedi Rumuniju u Grupi 4 C Lige nacija - 0:0!

Verovatno bi Orlovi pre meča pristali da se gostovanje u Bukureštu završi bez pobednika, pogotovo posle trijumfa u Podgorici, međutim, zbog situacije na terenu definitivno mogu da žale za tri boda koja bi verovatno rešili pitanje prvog mesta u grupi.

Ovako, Srbija ima osam bodova, Rumunija šest, a Crna Gora četiri i meč manje pred odlučujuće duele sredinom novembra.

Skoro je izvesno je da će Portugal u ovoj grupi osvojiti prvo mesto, pa je ovo praktično borba za opstanak u elitnom rangu Lige nacija. Kvota na Poljsku je 2,80, a na Italiju 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Poljska - Italija

Za čim Orlovi mogu da žale? Prevashodno zbog promašenog penala Dušana Tadića u 44. minutu kada je očajno šutirao skoro metar pored gola. Pitanje je da li bi se Rumuni vratili u igru, jer su u toj situaciji ostali sa 10 igrača. A i sa 11 nisu ništa uradili.

I pre tog penala Srbija je mogla do gola. Ili možda tri, s obzirom na to da su Orlovi imali upravo toliko prilika - Mitrović dva puta i Gaćinović jednom!

Najbolji strelac srpskog tima je najpre u 20. minutu pobegao domaćoj odbrani, ali je njegov udarac završio tik pored desne stative gola Tatarušanua koji mu je 10 minuta kasnije odbranio udarac glavom sa šest, sedam metara.

Ipak, najbolju priliku je imao Gaćinović u u 39. minutu. Svi su videli loptu u golu, posle centaršuta Radonjića s leve strane, međutim, ista je završila pored stative nakon Mijatovog uklizavanja.

Mitrović je posle jednog duela završio na travi Foto: AP/Tanjug

Upravo je Gaćinović bio najzaslužniji za sve ono što se dogodilo u finišu prvog poluvremena kada je Tamaš dobio crveni, a Srbija penal. Udario je defanzivac Rumuna krilnog igrača Ajntrahta u glavu i morao je na ranije ''lađenje''.

Loptu je na belu tačku stavio Tadić i - promašio! Ali, bukvalno! Lopta je otišla daleko pored gola. Bio je to drugi promašaj Tadića sa penala u okviru Lige nacija, pošto je i protiv Litvanije jednom bio neprecizan. Doduše, i dao je jedan sa 11 metara u Viljnusu.

Zanimljivo, bio je to četvrti penal za Orlove na isto toliko mečeva, a jedan je uspeo da iskoristi Aleksandar Mitrović. Naravno, to je onaj u Podgorici protiv Crne Gore u četvrtak veče.

Veljković u duelu sa igračem Rumunije Foto: AP/Tanjug

Srbija je i na početku drugog dela nastavila da propušta svoje prilike (Gaćinović i Radonjić),a zatim smo bez potrebe videli dramu u 57. minutu. Rajković je izašao na ivicu kaznenog prostora u pokušaju da spreči kontranapad, sudija nije svirao faul posle jednog duela, golman Orlova je potom nehotice igrao rukom van 16 metara, a Rumuni su zagrmeli tražeći crveni karton. Ipak, pištaljka je ostala nema i u toj situaciji...

Taj detalj je, pokazalo se kasnije, bio izolovan, dok su Orlovi nastavili da atakuju ka golu Tatarušanua koji je u 73. minutu ponovo spasio Rumune. Mitrović je ''tukao'' glavom, a golman domaće selekcije vrhovima prstiju izbacio u korner.

Do kraja se videla samo želja Orlova da se dođe do gola, ali ne i gol. Rezervista Miletić, koji je debitovao u ovoj utakmici, poslednji je pripretio u 80. minutu. Doduše, Mitrović je u 85. dao gol iz ofsajda.

Vredi pomenuti i to da priliku na ovom meču ponovo nije dobio Aleksandar Prijović. Iako je ovo možda bio idealan meč za njega... Zašto? To je pitanje za Krstajića!

RUMUNIJA - SRBIJA 0:0

Rumunija: Tatarušanu – Manea, Tamaš, Sapunaru, Toska – Baluca, Marin – Maksim (Rotariju 71), Stančiju, Draguš (Nedeleskaru 44) – Cukudean.

Klupa: Pantilimon, Nica, Benzar, Stojan, Banku, Kešeru, Tanase, Mitrica

Srbija: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (Miletić 77) – Lukić, Maksimović – Gaćinović (Milinković Savić 63), Tadić, Radonjić – Mitrović.

Klupa: Dmitrović, Jovanović, Spajić, Živković, Prijović, Vuković, Jovičić, Kostić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

VIDEO: Na ovom stadionu će Srbija odmeriti snage sa Rumunijom

VIDEO: Tadić otrkio zbog čega će biti lakše igrati protiv Rumunije

VIDEO: Krstajić o izmeni sastava, mladim igračima i ulozi Matića i Kolarova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BelgradeBoy

    14. oktobar 2018 | 16:45

    Svako moze igrati za Srbiju samo Prijovic nemoze... Sram te bilo Krstajicu

  • Realan

    14. oktobar 2018 | 16:56

    Ovo je sramota. Umjesto da ubaci napadaca on ubacuje lgraca odbrane. Prave sprdacinu od fudbala pocev od Krstajica pa ostalih.

  • Daltonista

    14. oktobar 2018 | 16:59

    E moj Krstajicu, ubacujes Miletica na 0:0 a Prijovic ti sedi.........mars iz reprezentacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA