≫ 

Juventus za klasu bolji od Junajteda, Real se kockao protiv Čeha! (FOTO)

Burno veče u Ligi šampiona, dva gola u nadoknadi vremena, Mažić bez greške u Mančesteru

  • 6
Liga sampiona, Manchester United, Juventus Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Juventusa jednom nogom su u nokaut fazi Lige šampiona posle minimalne pobede nad Mančester junajtedom u Engleskoj od 1:0, ali superiorne predstave na terenu "Old Traforda". gde je pravdu delio najbolji srpski sudija Milorad Mažić.

Strelac jedinog gola bio je Paolo Dibala u 17. minutu.

Juventusu je ovo bila treća pobeda, treća bez primljenog gola i jasno je ko je neprikosnoveni gazda u grupi H.

Iako je Junajted "pokazao zube" u drugom delu drugog poluvremena, tada i imao najveću šansu preko Pogbe koji je pogodio stativu, to ne menja previše utisak o dominaciji gostiju iz Torina, pogotovo u prvom poluvremenu kada je viđena igra mačke i miša.

U ostalim mečevima najviše je vredna pomena prva pobeda Reala posle pet utakmica u svim takmičenjima.

"Kraljevski klub" savladao je Viktoriju Plzenj 2:1, ali daleko od toga da je ubedio navijače da je izlazak iz krize na vidiku pred "el klasiko" koji sledi predstojećeg vikenda.

Za razliku od Reala, ali i Junajteda, Juventus nema tih problema. Mašinerija Masimiljana Alegrija funkcionisala je besprekorno u utorak uveče, prikazanom igrom u prvom delu meča bacila u rebus Murinja i njegove igrače, u tom periodu meča i povela, ispostavilo se i rešila utakmicu.

Ništa ovo ne valja: izraz lica Žozea murinja sve govori o nemoći njegovog tima protiv Juventusa Foto: Tanjug/AP
Paolo Dibala golom je rešio pobednika na "Old Trafordu" Foto: Tanjug/AP

Nije bilo nimalo prijatno navijačima Junajteda da gledaju totalnu dominaciju gostiju u crno-belom, akcije koje su se odigravala isključivo na polovini "đavola", pa je bilo pitanje vremena kada će kapitulirati odbrana Junajteda.

Desilo se to u 17. minutu, kada je Dibala, posle akcije po desnoj strani i centaršuta Ronalda, dohvatio loptu i rutinirano je smestio u mrežu.

Juventus je vladao situacijom skoro do polovine drugog dela igre, praktično sve do stative Pogbe u 75. minutu, kada je Francuz majstorski pokušao da savlada Ščešnog.

Taj momenat kao da je tek tada pokrenuo igrače domaćeg tima, zaigrali su sa mnogo više energije na polovini "Stare dame", međutim rezultat se nije menjao do kraja, pa će engleski tim u poslednja tri kola, a prvo naredno je gostovanje u Torinu, tražiti bodove za prolaz dalje (Valensija u gostima, Jang Bojs kući).

Foto: Tanjug/AP

U Realu ništa nije kako valja, jedva su Lopetegijevi igrači upisali tek prvu pobedu posle pet "sušnih" utakmica, tek malo se pomerili sa "mrtve tačke", ali ostaje gorak ukus kod navijača posle još jedne neubedljive predstave protiv češke Viktorije Plzenj.

Jesu Madriđani rano stiglo do vođstva preko Benzeme, na početku druogog poluvremena i duplirali vođstvo preko Marsela, ali ništa posle toga ne zaslužuje prelaznu ocenu u igri trostrukog uzastopnog šampiona elitnog takmičenja.

Iskoristili su gosti "minus fazu" rivala, preko Hrosovskog pogodili za 2:1, pa je Real do kraja svojski morao da se potrudi da sačuva pobedu i izbegne novu blamažu pred očima svojih pristalica.

Spektakl garniran sa šest golova priredili su igrači Hofenhajma i Liona u Sinshajmu, gde je nemački tim "iščupao" remi golom Žoelintona u drugom minutu nadoknade za više nego uzbudljivih 3:3.

Lion je vodio dva puta (Traore za 1:0, Depaj za 3:2), Hofenhajm jednom, uz dva gola Hrvata Kramarića, da bi do kraja "jurio" remi i uspeo u toj nameri u meču koji je, bez dileme, obeležio utakmice Lige šampiona u utorak uveče.

Dileme nije bilo u Rimu, gde je Roma, uz najveći doprinos dvostrukog strelca Edina Džeka (30, 43) sa 3:0 savladala moskovski CSKA, čiji su navijači imali vrlo neprijatan dolazak na stadion zbog incidenta na prilazu podzemnoj železnici kada su pokretne stepenice povredile nekolicinu pristalica gostujućeg tima.

Liga šampiona, 3. kolo

AEK - Bajern 0:2

(Martinez 61, Levandovski 63)

Jang Bojs - Valensija 1:1

(Oro 55 - Bačuai 26)

Ajaks - Benfika 1:0

(Mazraui 90+2)

Roma - CSKA 3:0

(Džeko 30, 43, Under 50)

Hofenhajm - Lion 3:3

(Kramarić 33, 47, Žoelinton - Traore 27, Ndobele 59, Depaj 67)

Real Madrid - Viktorija Plzenj 2:1

(Benzema 11, Marselo 56 - Hrosovski 79)

Šahtjor - Mančester Siti 0:3

(D. Silva 30, Laporte 35, B. Silva 71)

Mančester junajted - Juventus 0:1

(Dibala 17)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA