≫ 

Obogatio se na frišopovima, preporodio je Lester i doneo istorijsku titulu: Ko je tajlandski milijarder čiji se helikopter srušio pored stadiona? (FOTO) (VIDEO)

Navijači nisu ni sanjali da će njegov dolazak u klub doneti uspeh kakav se ne viđa često

  • 0

Tajlandski milijarder i vlasnik Lestera Vikaj Šrivadanaprab, čiji se helikopter, odmah po poletanju srušio, zapravo je čovek kojeg svaki navijač u tom gradu, izuzetno ceni jer je od svog dolaska u stabilizovao ekipu koja je 2016. godine osvojia titulu Premijerlige Engleske - jedinu u 132. godine dugoj istoriji kluba. 

I to nije sve...

Sve je počelo kada je veliki ljubitlej pola, koji se obogatio u poslu sa frišovima, odlučio da investira u fudbal...

Vikaj je jedan od najbogatijih ljudi na Tajlandu; Foto: Wikipedia/Billpolo

U avgustu 2010. godine, tada novi vlasnik Lestera, čije se bogatstvo prema Forbsovoj listi procenjuje na oko 4,6 milijardi evra, preuzeo je klub.

Njegov novi tim je iz Čempionšipa ušao u najjaču Ligu Engleske i to posle deset godina, u sezoni 2014/2015, da bi dve godine kasnije pod vođstvom Klaudija Ranijerija, klub zaigrao kao nikada ranije.

Te 2016. godine fudbalska bajka se završila na najlepši mogući način - ekipa iz Čempionšipa bez ijednog zvučnog imena i prekomernog bacanja novca uspela je da završi sezonu ispred najvećih engleskih velikana.

Bogati vlasnik je, i te kako, znao da nagradi i počasti najzaslužnije za titulu, pa je svakom igraču šampionske generacije kupio najnoviji automobil BMV i8, od kojih je svaki koštao 120.000 evra.

On je na ovaj način želeo da se zahvali igračima, jer je recimo samo menadžer Klaudio Ranijeri u svom ugovoru imao klauzulu o milionskom bonusu u slučaju osvajanja titule.

Fudbaleri Lestera sa trofejem namenjenom osvajaču Premijerlige; Foto: Tanjug/AP

Vičaj je rođen u tajlansko-kineskoj porodici, oženjen je i ima četvoro dece, a u Lesteru ga svako prepoznaje kao osobu koja je od kluba koji je tavorio u Čempionšipu, 2009. godine i  igrao u u trećem rangu takmičenja, sa fudbalerima koji su opisivani kao''otpadak'' drugih timova, uz trenera Ranijera stvorio najprijatenije iznenađenje Evrope 2016. godine.

Svakako, ostaće zapamćena prva titula Lisica u 133 godine dugoj istoriji, kao i način na koji je osvojena.

Da podsetimo, helikopter tajlandskog biznismena, srušio se posle utakmice Lester - Vest Hem, neposredno posle poletanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA