≫ 

Zvezda pobegla Partizanu na +13: Pavkov dao gol u 1. minutu, Bačka nemoćna na Marakani (VIDEO)

Crveno-beli iskoristili kiks večitog rivala

  • 36

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Bačku sa 3:1 u 14. kolu Superlige Srbije na svom terenu i tako iskoristili kiks Partizana na Banovom brdu i sada beže večitom rivalu čak 13 bodova!

Prvi pratilac crveno-belih, Radnički iz Niša, pobedio je Mačvu na svom terenu sa 3:0, pa je bodovna razlika u odnosu na Nišlije ostala 9 bodova.

Zvezdu su do pobede vodili Milan Pavkov, Marko Gobeljić i Veljko Simić, a jedini gol za Bačku delo je Uglješe Radinovića, koji je u 64. minutu samo ublažio poraz.

Gosti su od 77. minuta igrali sa igračem manje, pošto je arbitar Aleksandar Živković pokazao direktan crveni karton Milošu Živkoviću, koji je prethodno faulirao Slavoljuba Srnića u naletu pred golom.

ZVEZDA - BAČKA 3:1

(Pavkov 1, Gobejić 15, Simić 62 - Radinović 64)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Savić, Rodić, Jovančić, Čaušić, Srnić (Jevtović 80), Marin, Simić (Joveljić 72), Pavkov (Stojiljković 61)

Bačka: Zogović, Jovanović, Ilić, Živković, Mladenović, Grabež, M. Pantić, Gavrić (Arsić 74), Kojić (radinović 57), Mićić, Čeković (Makarić 64)

Foto: MN Press

Tek što je meč počeo, a na semaforu je bilo 1:0, pošto je Milan Pavkov postigao najbrži gol u Superligi ove sezone, jer je zatresao mrežu posle samo 26 sekundi igre. Raspalio je centarfor Zvezde po lopti sa nekih 25 metara i doneo vođstvo svojoj ekipi i nastavio svoju golgetersku seriju.

U 15. minutu već je bilo 2:0 pošto je Marko Gobeljić sjajnm volejom postigao gol za dupliranje prednosti. Desni bek crveno-belih je sjano zahvatio loptu iskosa sa desne strane i pogodio donji desni ugao golmana Zogovića, koji je bio nemoćan.

Do kraja poluvremena mogao je Pavkov da postigne još jedan gol, ali je sjajno reagovao golman Bačke u odličnoj šansi za napadača Zvezde.

Zvezda je u drugom poluvremenu kontrolisala meč, a u 63. minutu je Simić posle jedne polukontre postigao treći gol. Raspalio je po lopti, a ona je na putu ka golu pogodila jednog defanzivca Bačke, promenila pravac i otišla u mrežu.

Samo dva minuta kasnije Bačka je preko Radinovića, koji je sjanim šutem zatresao mrežu Borjana, postigla utešni gol, a ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat meča.

Trener Zvezde Vladan Milojević po završetku meča poručio je za Arenu Sport da se na ovom meču videlo da je bilo mnogo igrača kojima su neophodne utakmice.

- Uvek je lepo kada otvorite utakmicu sa golom. Mislim da smo imali dosta dobru igru, ima elemenata koje moramo da popravimo. Ima mnogo igrača, kojima se vidi da su potrebne utakmice. Značajna pobeda, čestitam svojim igračima, idemo dalje.

Na pitanje da li bi Pavkov i Simić zbog golova mogli da se očekuju na meču protiv Liverpula, Milojević je poručio da je fudbal kolektivni sport i da ne voli da izdvaja pojedince.

- Znam da ljudi uvek vole da izdvajaju igrače. Fudbal je kolektivni sport, ko god da izađe na teren, siguran sam da će dati sve od sebe.

SUPERLIGA, 14. kolo:

Spartak - Zemun 2:2

(Milošević 26, Denković 40 - Somaeg 55, 72)

Dinamo Vranje - Proleter 2:4 (1:1)

(Dimitrov 13, 91 - Čolović 4.p, 71.p, Mirosavljev 84, 89)

Napredak - Mladost 4:1

(Vukanović 23, 26, 75, Marinković 58 - Tumbasević 10)

Radnički Niš - Mačva 3:0

(Bondarenko 20, Ranđelović 68, Nikodijević 79)

Vojvodina - Radnik 1:0

(Đurić 8)

Voždovac - Rad 2:0

(Jevtić 28, Stuparević 89)

Čukarički - Partizan 1:1

(Ožegović 83 - Enake 4)

Crvena zvezda - Bačka 3:1

(Pavkov 1, Gobejić 15, Simić 62 - Radinović 64)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    31. oktobar 2018 | 18:43

    A grobari više ikseva nego navijača!

  • Racki

    31. oktobar 2018 | 19:40

    Ovo ni rodbina ne gleda...

  • Milan

    31. oktobar 2018 | 18:52

    Kako smo bezveze i bespotrebno dali onoliko miliona za onu palmicu Boacija i Kafua.a nikakav doprinos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA