Sastav Zvezde za Liverpul: Milojević ima jednu veliku dilemu, a možda je još u Novom Sadu najavio ko će igrati?

Stratega crveno-belih muči pozicija polušpica za koju konkurišu trojica fudbalera

  • 22
Milojević na meču protiv Liverpula na Enfildu Foto: AP/Tanjug

Ko će biti u startih 11 Crvene zvezde u Ligi šampiona? Večito pitanje koje novinari postavljaju treneru Vladanu Milojeviću, a navijači verovatno sami sebi svaki put kada razmišljaju o narednoj utakmici crveno-belih.

Ovoga puta to je ona protiv Liverpula u okviru 4. kola Grupe C Lige šampiona - u utorak od 18.55 minuta na Marakani (TV Arena Sport 1).

Utakmica za koju Milojević verovatno ima najveću dilemu što se tiče prve postave. I sam je na konferenciji to priznao.

Imam dilemu kao i svaki trener. Uvek sam pričao da će tih 11 izaći samo zato što smo ja i moj stručni štab tako izabrali zbog taktike. To ne znači da su oni najboljih 11 - jasan je bio Milojević.

Ono što može da ga raduje jeste povratak u tim Milana Rodića i Marka Marina koji nisu igrali protiv Liverpula na Enfildu. Rodića je zamenio Gobeljić, koji će se ovoga puta naći na klupi, dok je umesto Marina igrao Slavoljub Srnić. Kao i Vujadina Savića...

Milojević i Klop, detalj sa Enfilda Foto: AP/Tanjug

Milojevićeva dilema se najviše odnosi na mesto polušpica i samog špica, s obzirom na to da je Ričmond Boaći povređen.

Odbrana će biti ona koju su zvezdaši najčešće navikli da gledaju. Odbrana sa Savićem na poziciji štopera i kapitena crveno-belih, a pored njega će biti Filip Stojković, Miloš Degenek i Milan Rodić. Naravno, na gol se posle meča pauze u Super ligi (ona protiv Proletera) vraća Milan Borjan.

Gledajući vezni red, čini se da su u njemu sigurni samo El Fardu Ben po desnoj strani, Marko Marin po levoj, kao i Nenad Krstičić na sredini terena. Verovatno i Branko Jovičić.

Zvezdin Lav je savršen za prekidanje protivničke igre, ali je svima jasno da nije toliko ''jak'' na lopti. Zato i ne čudi što navijači putem društvenih mreža priželjkivaju Dušana Jovančića. A on je svakako igrač koji je svojim partijama zaslužio da počne...

Možda i počne, zajedno sa Krstičićem i Jovičićem. Upravo je Jovančić jedna od opcija za tog trećeg veznjaka s tim da bi onda Krstičić igrao malo bliže golu. U tom slučaju Zvezda bi dobila defanzivnog veznjaka koji i te kako ume s loptom. I da je uzme, i da je preda, a bogami i da ''opali'' kada mu se ukaže prilika.

Goran Čaušić i Lorenco Ebisilio su mu ''konkurenti'' za mesto u startnij 11. Holanđanin je možda i najbliži njoj, iako je zamenjen na poluvremenu meča protiv Proletera.

Očekivana postava Zvezde protiv Liverpula Foto: Telegraf

Međutim, činjenica je da Ebisilo najviše zna sa loptom u nogama (ne računajući Marina). To je pokazao na Parku prinčeva čim je ušao (asistirao za gol). Jedina mana mu je to što nekoliko dobrih poteza zna da upropasti jednim lošim. Tako je barem bilo na Enfildu.

Čaušić ga je zamenio u Novom Sadu u subotu i nije isključeno da je Milojević još jednom želeo da ga ''vidi'' na delu. Podsetimo, Čaušić je igrao i protiv Bačke (3:1), dok je protiv Napolija i PSŽ-a bio starter. Protiv Liverpula je dobio šansu u poslednjih 15 minuta umesto Jovičića.

Prema nekim nezvaničnim saznanjima, ne bi bilo iznenađenje da i Čaušić i Jovančić budu u startnih 11, a da iz prve postave ''ispadne'' Jovičić. Upravo je to jedna od tih velikih dilema za Milojevića. Po trenutnoj formi, možda su i zaslužili da igraju obojica. Međutim, za zada Jovičiću dajemo prednost zbog ''starih zasluga''.

Pavkov slavi gol protiv Bačke Foto: MN Press

Milan Pavkov je viđen kao zamena za Boaćija u samom napadu. Bilo bi veliko iznenađenje i nepravda da umesto njega od prvog minuta počne Nikola Stojiljković. Kao što navijači u šali vole da kažu - Pavkova od 1. minuta taman kada bi doživeli katastrofu.

Bila bi nepravda, ali ne i iznenađenje, da Ben igra najisturenijeg, a Srnić i Simić po krilu. Nepravda samo u slučaju Pavkova. Ipak, gorostasnog napadača svi očekuju u prvoj postavi. Postavi koja je viđena od strane Vladana Milojevića u subotu u Novom Sadu.

Dakle - Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Krstičić, Jovičić, Ebisilio, Marin, Ben, Pavkov.

Klop o srpskim psovkama koje je naučio

Klop peckao prevodioca na konferenciji: Jesi li siguran da si lepo preneo moje reči?!

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mickey

    5. novembar 2018 | 21:32

    Napred Zvezdo,samo napred.....

  • Ja

    5. novembar 2018 | 21:32

    Tako je,Pavkov od prvog minuta!

  • Bane

    5. novembar 2018 | 23:27

    Kako god bilo on prikazuje formaciju znamo svi da ce igrati bunker u sve prethodne tri je tako bilo tako ce biti i sad mada to je i dobar potez evo zasto ako bi igrali otvoreno izbusili bi nas minimum sa od 7 gola pa navise jednostavno mi u ovoj grupi nemamo sta da trazimo kukali smo da udjemo u ligu sampiona i da se dokazemo i evo dokazali smo gde je nas fudbal u odnosu na velikane evropskog krema tako da treba dostojno trebamo prrihvatiti realnost a to je da nama treba privatni vlasnik koji ce doneti veliki novac u dva najveca kluba i da dovodimo dobre i kvalitetne igrace to je moje misljenje svako ko je realan slozice se sa mojim komentarom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA