≫ 

Ludnica finala Kopa Libertadores: Četiri gola u remiju Boke i Rivera, tek nas čeka zemljotres u revanšu! (VIDEO)

Nesvakidašnje deluje tok prvog meča, šta li nas tek čeka u revanšu?

  • 5

Sa danom zakašnjenja, odigran je veliki Superklasiko u finalu Kopa Libertadores!, a odluka pada u revanšu: Boka - River 2:2!

Prvi put u istoriji, u finalu najvećeg latino fudbalskog takmičenja, sastali su se Boka Juniors i River Plejt, što je bilo dovoljno da pokrene groznicu kakva se ne viđa često.

U skladu sa time, kao da se prst sudbine umešao u sve, pa je neviđeni pljusak sve odložio za ceo jedan dan, iščekivanje je doživelo kulminaciju i utakmica na Bombonjeri se igra od 20.00 po srednjeevropskom vremenu.

Bokini fanovi ismevaju ispadanje Rivera u B ligu - dečak je obučen kao duh uz slovo B Foto: Tanjug/AP

Boka je u polufinalu izbacila Palmeiras, River je bio bolji od Gremija, revanš na stadionu Rivera igraće se 24. novembra, i nema sumnje da nas čeka vrhunska atmosfera.

River je dva puta anulirao prednost Boke, iako je bio bolji tim na terenu u većem delu meča, a u drugoj utakmici, važno je napomenuti da ne važi klasično pravilo gola u gostima, već se igraju produžeci ukoliko bude sve izjednačeno.

Neutralni ljubitelji fudbala širom planete mogli su samo da uživaju u spektaklu i čini se da je remi najpravedniji ishod!

BOKA JUNIORS - RIVER PLEJT 2:2

(Abila 34, Benedeto 45+1 - Prato 36, Iskerdoz ag61)

Stadion: Alberto Armando Sudija: Tobar Vargas, Čile

Boka: Rosi, Hara (od 83. Bufarini), Iskerdoz, Magaljan, Olaza, Nandez, Barios, Perez, Pavon (Od 27. Benedeto), Abila, Vilja Kano (od 73. Tevez)

River: Armani, Kasko, Pinola, Martinez Kvarta (od 58. Fernandez), Majdana, Montiel, Martinez (od 77. Kintero), Perez (od 75. Zukulini), Palasios, Bore, Prato

TOK MEČA

River je bio daleko opasniji na startu meča, utišao je navijače sa dve ozbiljne prilike, kada je golman Rosi usijao rukavice. Skinuo je slobodnjak Martineza, a zatim je osujećena prilika iz kornera.

Nakon toga, i Bore je imao sjajan šut sa 7 metara glavom, ali je i to skinuo golman Rosi, najsvetlija tačka blede Boke.

A onda, kada je to malo ko očekivao, Abila je zakucao loptu u mrežu za vođstvo! Posle jednog odbitka golmana Armanija, Abila je šutirao nisko i jako, golman je tek uspeo od zemlje da odbije loptu do mreže!

Predugo se slavilo, opustili su se igrači Boke, što je surovo kaznio Lukas Prato, kako se sa centra krenulo, brzo je stvorena šansa iz koje je Prato ućutkao stadion niskim udarcem sa desne strane.

Foto: Tanjug/AP

Još jednom je do poluvremena viđena situacija od koje gori ceo stadion, Benedeto je majstorski glavom zakucao loptu u mrežu za 2:1, u u idealnom trenutku po Boku, pred sam odlazak na odmor!

Posebno je ovo bilo zanimljivo jer je Benedeto zamenio povređenog Kristijana Pavona u 27. minutu, malo mu je trebalo da pokaže kako je trebalo i da startuje u Superklasiku.

U nastavku, "kuvalo" se dugo ispred gola Boke, sve dok Prato nije dočekao idealan centaršut Martineza, koji ga je pogodio u "trepavicu" za novo izjednačenje, nije mogao ništa da učini ni ovaj put Rosi, koji se u prvom poluvremenu istakao vanserijskim odbranama - da nije bilo njega, River bi na ovom meču došao do sigurnog vođstva. Ipak, pošto je Iskerdoz zakačio loptu, pogodak je na kraju pretvoren u autogol.

Ulazak Teveza u 73.  minutu kao da je bio okidač za promene na terenu, najveći superstar od svih u igri izazvao je veću pažnju čuvara iz Rivera, Bore je čak napravio grublji faul nad njim i burno reagovao, zbog čega je dobio žuti karton i propustiće revanš.

U nastavku, delovalo je u pojedinim trenucima da oba tima imaju veći strah od primljenog gola, nego želju da napadnu i postignu treći. Primirili su se čak i navijači Boke, River je delovao hladnokrvnije kako je vreme odmicalo, zatim i zadovoljnije kada je odsviran kraj - sve će se odlučiti na Monumentalu!

Postavlja se pitanje i da li će Benedeto plakati za šansom iz 90. minuta, Tevez mu je kreirao 1 na 1 sa golmanom Armanijem, sa samog peterca je Bokin igrač napucao čuvara mreže i lopta je odletela daleko od željene mete...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar GRS

    11. novembar 2018 | 20:56

    Vamos BOKA !!!!!

  • Vamooo

    11. novembar 2018 | 23:26

    Poslednje utociste fudbalske duse

  • Lazar

    12. novembar 2018 | 00:08

    Komentator Arene da dobije povisicu i da prenosi sve meceve. Sjajan je, zacinio je ovaj sjajan derbi sa komentarisanjem. Bravo majstore! Inace fudbal je brutalan, svaka sekunda je bila borba do granica maksimuma!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA