≫ 

Peđa Mijatović i najmoćniji srpski agent u centru skandala: Milioni od transfera Luke Modrića završili u Republici Srpskoj?!

Football leaks i Špigl otkrivaju da su legendarni srpski fudbaler i Vlado Lemić zaobilazili pravila FIFA prilikom ugovaranja milionskih transfera

  • 3

Luka Modrić u centru nove afere; Foto: Profimedia

"Footbal leaks" i Špigl, otvorili su novu aferu, a u centru skandala nalaze se Predrag Mijatović, Luka Modrić, kao i super-agent, Vlado Lemić, koji brine o karijeri hrvatskog reprezentativca i zvanično najboljeg fudbalera sveta.

U dokumentima "Football leaks"-a se navodi da je Lemić od provizija zaradio više od 4.4 miliona evra od transfera Luke Modrića.

Navodno su u celu priču kao posrednici uključene forme iz Republike Srpske, koje su vlasništvu Lemićevog brata "Top Sports Consulting", pošto je u Bosni i Hercegovini porez 10 odsto, dok je u Belgiji, gde je Lemić prijavljen porez 33 odsto.

Ta kompanija je 2016. godine bila peta na listi kompanija sa najvećim prometom novca u Republici Srpskoj.

U celu aferu umešan je i Predrag Mijatović, koji je sarađivao sa Lemićem tokom pregovora o transferima igrača, a Špigl navodi da poseduje i mejlove koji dokazuju.

Predrag Mijatović i Vlado Lemić na Marakani tokom meča Srbija - Hrvatska; Foto: MN Press

Lemić je od provizije prilikom transfera Modrića iz Totenhema u Real zaradio 2 miliona evra, dok je dodatnih 2.4 inkasirao kada je Hrvatu poboljšan ugovor dve godine kasnije.

Iako se nigde u mejlovima ne pojavljuje umešanost Luke Modrića, teško je očekivati da on nije znao za ovu aferu. Čak je i sam bio u problemu sa izbegavanjem poreza, jer je posle potpisivanja ugovora sa Realom osnovao firmu "Ivano" u Luksemburgu, gde je išlo 15 posto njegove plate u formi komercijalnih marketinških prava. Kada je ovo otkirveno, Modrić je morao da plati 1,4 miliona dodatnih poreznih troškova, u zamenu za osam meseci zatvorske kazne.

PROCURILI MEJLOVI IZMEĐU LEMIĆA, MIJATOVIĆA I DIREKTORA REALA HOZEA SANČEZA

Vlado Lemić (skroz desno) pored Predraga Mijatovića i Žozea Murinja na Marakani; Foto: MN Press

Football leaks je došao u posed prepiske između direktora Reala Hoze Anhela Sančeza, i Vlada Lemića, koji pokazuju da je on uveo svog mlađeg brata i njegovu firmu u posao potpisivanja višemilionskog ugovora sa klubom, dok je pregovore vodio sam Vlado Lemić.

Sančez je pisao Vladici: “Prijatelju, ovo je originalni ugovor s obzirom na to da se dogovorene naknade i uslovi plaćanja ne mogu poboljšati. Žao mi je zbog toga, ali molim vas imajte na umu da je i ovo prilično neuobičajena naknada prema standardima kluba. Hvala vam na vašoj kontinuiranoj pomoći, a posebno se zahvaljujemo na pomoći prilikom obnove Lukinog ugovora. On je za nas ključan”.

Sat vremena kasnije stigao je odgovor, naslovljen: “Re: ugovor agenta”, u kojem je Vladica zatražio promene u ugovoru. Umesto četiri rate, kako je naznačeno u ugovoru koji mu je Sančez poslao, honorari za agenta trebalo bi da budu isplaćeni u tri rate, predložio je ponovo. Ali predložio je nešto još bitnije: “2. pre nekoliko nedelja poslao sam vam detalje o kompaniji u vlasništvu mojeg brata (Zorana Lemića) da s njom sklopite sporazum... umesto njegovog, u ugovor ste stavili moje ime.”

U tim mejlovima službenik kluba objašnjava Zoranu Lemiću da je već objasnio Mijatoviću da je samo španska verzija ugovora valjana, a dokumenti “Football Leaksa” pokazuju da se Mijatović kasnije uključuje direktno u prepisku sa službenikom i dostavlja ugovor između belgijske firme “reINA” i Reala iz 2012.

- To je stari ugovor koji su mi poslali Vlado i njegov brat Zoran. Kao što vidite, na engleskom je i sve su ga strane potpisale. Potrebno je da učinite isto s novim ugovorom - navodi se u Mijatovićevom mejlu.

“Top Sports Consulting” i Real su 2016. potpisali novi ugovor po kome se isplaćuje 1,5 milion za usluge pri obnovi ugovora i sav novac ide u Republiku Srpsku, ali novi mejlovi ponovo pokazuju da Zoran Lemić nije pravi Modrićev agent.

Tako mejlovi razmenjeni prilikom popunjavanja VIP lože otkrivaju da je direktor Sančez tražio propusnice za Vlada Lemića i Predraga Mijatovića, a uz Lemićevo ime je stajalo da je Modrićev agent.

>>> Partizan je napravio iznenađenje savladavši Zenit u Beogradu, a sada ga čeka gostovanje istom rivalu željnom osvete. Kvota na Ruse je 1,15, a na crno-bele čak 6,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zenit - Partizan.

>>> Duel za prvo mesto u Pioniru. I Zvezda i Monako imaju skor 4-2, i ko večeras pobedi, imaće ogromne šanse da nastavi takmičenje s prve pozicije. Kvota da će Zvezda slaviti s više od 6,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Monako.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRLE

    14. novembar 2018 | 09:00

    Eeee djetici eeee...Ma gde bi Vi.

  • Srbin

    14. novembar 2018 | 12:31

    Ja zvaku da ukradem iso bi u zatvor.

  • Dzemo voli dzem

    15. novembar 2018 | 13:09

    Porez u Belgiji je 54 %. Lemic je legalno zavrnuo belgiju za milione samo sto ovi nisu glupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA