≫ 

Zna se, direktor mora da pobedi!

Đoković bez poraza u polufinalu završnog Mastersa u Londonu, spreman za izazovno polufinale protiv Andersona

  • 2

Meč čija je najveća vrednost po njegovog pobednika bila u tome da se dodatno "osokoli" pred naredne izazove, Novak za londonsko polufinale, a Marin za finale Dejvis Kupa u Lilu – prošao je bez naročitog takmičarskog žara.

Šteta što je bilo tako, jer bi ovaj par (u "normalnim" okolnostima) mogao da priredi jednu od najkvalitetnijih partija takmičenja po grupama na završnom Mastersu, ali je Zverev nametnuo svoje prioritete i po prvi put se kvalifikovao za polufinale takmičenja u "velikom plavetnilu" O2 Arene.

Za meč koji je po svom rezultatskom toku u većem njegovom delu više podsećao na valcer u kome jedan igrač prati korak drugog, viđeno je dosta lepih poena iz "trening" repertoara, a Novakova brzina i atleticizam su potvrdili da je naš as u formi od koje će protivnici ponovo zazirati, ako ga zdravlje posluži.

Kako se o samom večerašnjem meču nije imalo šta posebno reći, osim što je Novak povećao vođstvo protiv prvog reketa Hrvatske na 17-2, lako bi bilo oprošteno stručnoj javnosti što bi se radije bavila drugim temama. Ipak, vredno pomena je to što je u jednom trenutku Novak došao do fenomenalna 31 uzastopno osvojena poena na svoj servis, što je pokazatelj koliko se naš as oseća sigurno na svom početnom udarcu i sprovođenju "plana igre" i protiv nekih od najvećih asova ovog sporta kao što je šestorangirani Čilič.

Čilić je i sedamnaesti put morao da pruži ruku Novaku posle njihovih mečeva i čestita mu pobedu; Foto: Guliver/ Justin Setterfield/Getty Images

- Nije toliko do servisa, već je važnije kako ide prvi udarac posle njega - osvrnuo se na „pobedničku formulu“ na kraju Novak, uz kurtoaznu opasku da je dalji tok „do tada neizvesnog meča“ odlučen osvajanjem taj-brejka prvog seta. Slaba vajda za Čilića su bila dva vinera više (20-18) kada je u registru neiznuđenih grešaka duplirao Novakov skor (25-12), kao ni pet asova (8-3) kada je napravio dve duple greške pri početnom udarcu (Novak – niti jednu u petak).

Impozantno je bilo to što je Đoković osvojio čak 90% poena na prvi, a 91% na drugi servis, što posebno raduje pred meč sa velikim serverom Andersonom. Ipak, u tom susretu će Novaku barem podjednako važno biti da ritern funkcioniše na najvišem nivou, jer je sjajan servis faktor koji Južnoafrikancu daje veliko samopouzdanje.

Upravo to je i sam Novak naglasio u najavi sutrašnjeg meča, skrenuvši pažnju na to da Anderson igra sezonu karijere, i da je njihov poslednji takmičarski meč u Šangaju bio znatno neizvesniji nego onaj koji su odigrali u finalu Vimbldona. Uz to, Anderson je bio bolji od Đokovića na egzibicionom Lejver Kupu u Čikagu, dok su se obojica asova još bolje upoznali ove godine igrajući dubl na Mastersu u Torontu.

Foto: AP/Tanjug

- Anderson i ja se već odlično poznajemo „na terenu“, i očekujem da će ovo biti još jedan odličan meč u nizu koji smo ostvarili do sada. Biće ključno da moj ritern na njegov prvi servis funkcioniše besprekorno, jer je on igrač kome to izuzetno puno znači za dalji tok igre. Anderson je jedan od najboljih igrača na turneji, i ove godine je pokazao sve svoje kvalitete i materijalizovao marljiv rad koji je uložio u svoj tenis u poslednje vreme.

Upitan da prokomentariše da li će njegov status predsednika ATP Saveta igrača imati bilo kakvu težinu pred sutrašnji meč sa jednim od preostalih 8 članova tog tela – Novak se našalio:

- Zna se, Direktor mora da pobedi!

Bilo u šali ili zbilji, jasno je da je Đoković više nego spreman u svakom smislu da do kraja Mastersa u Londonu dokaže – i ko je direktor, i ko je šampion!

VIDEO: Đoković otkrio kakav je plan saradnje sa Marijanom Vajdom

Vrlo važan meč za Srbiju danas protiv Crne Gore - pobeda bi je dovela na korak od prvog mesta u grupi! Kvota na Orlove je 1,35, a na pobedu bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Srbija - Crna Gora.

Azuri imaju priliku da trijumfom nad Portugalom izbiju na prvo mesto u grupi Lige nacija, i kvota da će se to dogoditi je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Italija - Portugal.

Monako je šokirao Zvezdu u Pioniru, crveno-beli traže žrtvu da se iskupe za neočekivani poraz, a kvota da će Mornar biti savladan s više od 15,5 poena (VH 1) razlike je 2,29. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zvezda - Mornar.

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA