≫ 

Srbija pobedila Crnu Goru za 1. mesto: Orlovi odigrali fenomenalno poluvreme, pa grčevito branili trijumf (VIDEO)

Orlovi su odigrali fenomenalno prvo poluvreme, ali su se grčevito branili i strepeli za pobedu u drugom

Strelci golova za Srbiju, Aleksandar Mitrović i Adem Ljajić čestitaju jedan drugome; Foto: Tanjug/Tanja Valic

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru sa 2:1 na Marakani u 5. kolu Lige nacija golovima Adema Ljajića i Aleksandra Mitrovića. dok je pogodak za "Sokolove" postigao Stefan Mugoša u 70. minutu.

Naš tim je sve dileme oko pobenika rešio u razmaku od dva minuta, jer je odmah nakon prvog gola Ljajića u 30. minutu, usledio i pogodak Mitrovića u 32. minutu.

Nekoliko minuta kasnije moglo je da bude 3:0 na semaforu, ali je Mitrović očajno izveo penal i prebacio "Panjenku" preko gola. Doduše, mora se priznati i da je odluka sudije Maljenka bila diskutabilna jer je pitanje da li je bio faul nad Matićem u kaznenom prostoru tom prilikom.

VIDEO: Srbija uzvratila gostoprimstvo: Aplauzi himni CG u Beogradu:

SRBIJA - CRNA GORA 2:1

(Ljajić 30, Mitrović 32 - Mugoša 70)

Srbija: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Matić, Maksimović, Gaćinović (Lukić 71), Ljajić, Tadić, Mitrović (Jović 83)

Crna Gora: Petković, Marušić, Kopitović, Simić, Vešović, Kosović, Šćekić (Boljević 46), Janković (Đorđević 82), Ivanić, Jovović, Mugoša

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 15.416

Sudija: Alberto Undijano Maljenko

Startna postava Srbije; Foto: Marko Jovanović
Startna postava Crne Gore; Foto: Marko Jovanović

Orlovi su sada na korak od 1. mesta u grupi 4, koje bi im donelo plasman iz C u B Ligu nacija, kao i mesto u plej-ofu za direktan plasman na EURO 2020. godine!

Da bi puleni Mladena Krstajića obezbedili prvo mesto, neophodno im je da u poslednjem kolu budu uspešni protiv autsajdera Litvanije, u utorak od 20.45 na stadionu Partizana.

Naš tim može teoretski da obezbedi prvo mesto i ukoliko Rumunija ne pobedi Litvaniju na svom terenu, a taj meč je na programu nešto kasnije, od 20.45.

Crna Gora je počela ofanzivno od starta meča, i bila je bolja u prvih 20 minuta. Pretili su "Sokolovi" u nekoliko navrata preko Jankovića, a zatim i Mugoše, koji je uputio i šut ka golu Rajkovića, ali je golman Srbije dobro intervenisao.

Adem Ljajić slavi gol protiv Crne Gore; Foto: Marko Jovanović

I nakon toga su Crnogorci napadali ka golu Srbije, a posle jednog takvog ostavili su mnogo prostora na svom delu terena, što su Tadić i Ljajić iskoristili munjevitom kontrom. Tadić je fenomenalnim pasom "spojio" Ljajića sa golom, koji je rutinski, u maniru vrhunskih golgetera, matirao čuvara mreže gostiju.

Nisu stigli navijači Srbije ni da se stišaju od radosti posle gola, a već je usledio novi. Sjajan prodor Kolarova i njegova asistencija završili su pred golom, a u petercu je fenomenalno reagovao Aleksandar Mitrović i matirao nemoćnog Petkovića.

Do kraja prvog poluvremena Srbija je imala novu šansu da postigne gol, pošto je arbitar Alberto Undijano Maljenko dosudio kazneni udarac za Orlove, nakon što je u kaznenom prostoru pao Nemanja Matić. Utisak je da je penal prestrogo dosuđen, a Mitrović je odlučio da izvede "panjenku", i to je izveo veoma loše i prebacio je prečku za čitav metar.

Do kraja poluvremena bilo je još opasnosti pred golom Crne Gore, ali je Srbija posle prvih 45 minuta imala "samo" 2:0.

Sine Mitre, mora li ta "Panjenka"? Foto: Marko Jovanović
Mitrović posle promašenog penala; Foto: Marko Jovanović

Crna Gora je očekivano mnogo agresivnije počela drugo poluvreme, dok se naš tim povukao i čuvao prednost, što je stara boljka naših reprezentacija kroz istoriju.

To je "Sokolovima" dalo krila da se razlete po Marakani i da sve opasnije prete golu Rajkovića.

Sudija Maljenko je napravio grešku u 59. minutu, kada je poništio gol Crne Gore, zbog navodnog ofsajda, iako Mugoša nije bio u ofsajdu u trenutku kada je lopta upućena ka njemu iz slobodnog udarca. U ofsajdu je bio njegov saigrač, koji nije uticao na igru, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu.

Stefan Mugoša slavi gol protiv Srbije; Foto: Marko Jovanović

Ipak, Mugoša je u 70. minutu postigao gol i najavio dramu na Marakani! Sjajno je levom nogom zahtavio loptu, koja mu je došla negde kod penala, i zakucao je pod prečku Rajkovića.

Naš tim se u poslednjih nekoliko minuta grčevito branio, a Crnogorci su u 84. minutu imali veliku šansu preko Luke Đorđevića, koji se nije snašao u kaznenom prostoru u gužvi. Do kraja su Orlovi izdržali pritisak gostiju i slavili.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO: Tumba ni na Marakani nije izgovorio njeno ime: Ovaj stadion, ovaj stadion, ovaj stadion...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarinho

    17. novembar 2018 | 18:23

    Izgleda da ne vredi kritikovati trenera da bi ga smenili mozda treba promeniti taktiku pocnimo da ga hvalimo

  • Overrated

    17. novembar 2018 | 17:01

    Ovaj mitrovic samo u reprezentaciji moze da postigne gol i to na svakoj trecoj utakmici

  • Toma

    17. novembar 2018 | 16:00

    Najpre, bravo Telegrafu za pracenje ove utakmice i to se zove profesionalizam u novinarstvu!!! Medjutim,nije za pohvalu rts, koji duze vreme ne vrsi prenos drzave reprezentacija, a Drzavni servis!? Postavlja se veoma ozbiljno pitanje:"Dali je rts privatna prcija!? Ko rukovodi tom kucom!? Ako su privatni neka se finansiraju privatno, a ne narodnim novce i to protivzakonito,putem strujnog racuna!? Sto nije Ustavno!? Ko moze bez moje saglasnosti da mi iz dzepa uzima novac!? I plus uskraćuje pravo na gledanost rts!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA