≫ 

Krstajić likuje zbog 1. mesta u Ligi nacija, pomenuo je i Milivojevića i Nastasića: Posle Mundijala niko nije verovao u momke, da ne kažem mene! (VIDEO)

Selektor Orlova ističe da ekipa mora maksimalno ozbiljno da shvati poslednji meč i da pečatira prvo mesto

  • 50
Osmeh zadovoljstva na licu Mladena Krstajića pred odlučujući meč Lige nacija; Foto: Marko Jovanović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da maksimalno ozbiljno shvata utakmicu protiv Litvanije u Beogradu za overu prve pozicije u grupi C Lige nacija i dodao da je njegov tim potpuno zaslužio trenutnu situaciju.

- Došli smo u poziciju da ostvarimo ono što smo zacrtali. Moramo da pokažemo kvalitet, verovatno su svi otpisali Litvaniju, ali mi nismo. Preostaje nam da pečatiramo mesto i toga su igrači svesni - rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Krstajić ne očekuje lak posao protiv selekcije koja do sada nema nijedan bod.

- Nisam siguran da je pre početka takmičenja bilo poverenja u momke posle Mundijala, da ne kažem mene... Suština je da moramo da budemo ozbiljni, idemo na tri boda i respektujemo Litvaniju. Zaslužili smo prvo mesto svojim igrama i rezultatima.

Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić neizvesni za meč protiv Litvanije; Foto: Marko Jovanović

Pod znakom pitanja je Nemanja Matić zbog stomačnog virusa, Aleksandar Kolarov ima problem prstom, dok se Ljubomir Fejsa oporavio, a Milan Rodić odradio suspenziju žutih kartona.

Krstajić se još jednom osvrnuo na trijumf protiv Crne Gore (2:1).

- Možda sam i ja imao subjektivan osećaj odmah, ali putem snimka drugu sliku sam imao. Možda smo delimično pokvarili penalom Mitrovića, kasnije i drugim delom, ali ne mogu igračima da zameri. Moram da istaknem da smo i u drugom poluvremenu kontrolisali dešavanja... Normalno da je bilo grešaka koje ćemo da ispravimo.

On je ponovio da računa na sve igrače, pa i Luku Milivojevića i Matiju Nastasića koji se nisu našli na poslednjim akcijama.

- Na njima je, kad budu raspoloženi da igraju za reprezentaciju biće tu. Niko nije precrtan - konstatovao je Krstajić.

Vezni fudbaler Dušan Tadić kaže da je najvažnije što su "Orlovi" na prvom mestu grupe, ali i da se nada da neće igrati u plej-ofu za EURO 2020, već da će to mesto obezbediti kroz kvalifikacije, koje se završavaju pre plej-ofa (koji je na programu 02 26. do 31. marta 2020. godine).

Dušan Tadić veruje da će Srbija kroz kvalifikacije obezbediti plasman na EURO; Foto: Marko Jovanović

- Nadam se da nećemo da igramo završni turnir, već da ćemo preko kvalifikacija da odemo na Evropsko prvenstvo. Svima nama je to cilj - poručio je Tadić.

Tadić je prokomentarisao i situaciju sa promašenim penalima Srbije.

- Penali se promašuju, dešava se i kod drugih. Nije prihvatljivo, ali srećan sam što nije imalo uticaja na rezultat. Nadam se da ćemo u bitnijim mečevima biti efikasniji - zaključio je Tadić.

Srbija u utorak dočekuje Litvaniju na stadionu Partizana od 20:45. Pobeda znači sigurnu overu drugog mesta, dok postoje šanse za to i ukoliko se odigra remi, pa čak i u slučaju poraza, ali u tom slučaju Rumunija ne sme da pobedi Crnu Goru u Podgorici.

VIDEO: Kolarov se malo iznervirao: Zašto uvek gledate da je čaša poluprazna, a ne polupuna

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    19. novembar 2018 | 19:15

    A s'kim ozbiljnim si to igrao i koga si pobedio ,CG koju bi pobeli nasi ligasi i to iz sredine tabele ? Nikakav si selektor to je svima osim tebi jasno,cak i onima koji su te doveli da bi preko tebe mogli da ubacuju igrace i uzimaju proviziju od menadjera ...

  • Djura

    19. novembar 2018 | 19:22

    Slucajno si tu gde si. Cista sreca. Cuti i pokrij se usima!

  • Delijaforever💓

    19. novembar 2018 | 19:28

    Videcemo te krstajicu u b grupi.......heh lako je pobediti crnu goru....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA