≫ 

Tihi ubica sportista: Konačno otkriveno zbog čega je umro Astori, bolest nekada ne može ni da se otkrije!

Kapiten Fiorentine zaspao je pred meč protiv Udinezea 4. marta i nikada se više nije probudio

  • 0

Italijanske vlasti objavile su novi, opširniji izveštaj o iznenadnoj smrti fudblera Fiorentine kapitana Davidea Astorija koga su saigrači našli mrtvog u hotelskoj sobi u martu uoči utakmice protiv Udinezea.

Potvrđeno je da je Astori u 32. godini preminuo od aritmije uzrokovane aritmičkom kardiomiopatijom koja se ne može otkriti tek u 20 odsto slučajeva, zbog čega je istraga i dalje otvorena sve dok se definitivno ne bude moglo utvrditi da se Astorijeva smrt nikako nije mogla sprečiti.

Izveštaj je objavio univerzitet u Padovi, koji je vodeći u svetu u patologiji, a istraživao je 800 slučajeva iznenadnih smrti osoba mlađih od 35 godina, od kojih je bilo oko 100 sportista.

Četvrtina je preminula od aritmije uzrokovane kardiomiopatijom koja je nasledna bolest, a kod obolelih koji se intenzivno bave sportom, mogućnost smrti veća je pet puta. Oni su zaključili kako je stanje koje je dovelo do Astorijeve smrti u 20 odsto slučajeva nemoguće dijagnostikovati.

- Sigurni smo da je aritmička kardiomiopatija primarni uzrok smrti, ali zatražili smo mišljenje stručnjaka kako bismo saznali je li bolest moguće dijagnostikovati na vreme i da li postoji grupa koju ona najviše pogađa - rekla je Katia Marino koja istražuje slučaj.

Osim fudbalera Fiorentine, isti uzrok smrti je kod Pjermarija Morosinija i Antonija Puerte, takođe fudbalera, plivača Matije Dalaljoa i hokejaša Kanađanina Darsija Robinsona, pa ova bolest predstavlja tihog ubicu sportista.

VIDEO: Fudbaler koji se izobličio u teretani: Ne biste prepoznali bivšeg igrača Milana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA