Omladinci Srbije demolirali Poljake i overili završnicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Dominirali su Orlići

  • 1

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Poljsku sa 4:1 u 3. kolu prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Jermeniji.

Naša reprezentacija je u Kolrejnu u Severnoj Irskoj nadigrala Poljsku, pa je sa sedam bodova zauzela vrh grupe 9 u kvalifikacijama, što je donelo dalji plasman u drugu, elitnu fazu.

Izabranici Nenada Sakića su poveli u 9. minutu kada je sopstvenu mrežu zatresao Poljak Jakub Kivior. U 25. minutu je viđeno poravnanje, kada je Vanja Zvekanov takođe autogolom savladao Gordića.

Do kraja su sve kontrolisali Orlići, slavili su golovima Dušana Vlahovića u 36. i 52, odnosno Nikole Terzića u 49. minutu.

Posle turnira na severozapadu Evrope, gde je Srbija remizirala sa Kazahstanom 2:2 i pobedila Severnu Irsku sa 3:1, Orlići su smešteni u drugi šešir pred žreb za elitnu fazu.

Žreb za elitu će se održati 6. decembra, a mečevi u sedam grupa te faze će se igrati od 18. do 26. marta.

Srbija - Poljska 4:1

(Grabovski 9 (autogol), 1:1 Zvekanov 25. (autogol), 2:1 Vlahović 36, 3:1 Terzić 49, 4:1 Vlahović 52)

Stadion: u Kolerajnu Sudija: Irfan Petljo (Bosna i Hercegovina) Žuti kartoni: Šehović (Srbija), Mihalski (Poljska)

SRBIJA: Gordić (od 88. Milojević), Kamenović, Pavlović (od 90+1 Popović), Marković, Šehović (od 90+1 Janković), Terzić (od 72. Gavrić), Zvekanov, Nešković, Vidosavljević, Vlahović, Bosić.

POLJSKA: Kočalski, Navrocki, Grabovski, Zuravski (od 68. Poreba), Sobol (od 68. Velnjiak), Loš (od 42. Mlinski), Skoraš, Mihalski (od 46. Tabiš), Kisel, Boguš, Kivior.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA