≫ 

Ekskluzivno! Zvezda pokrenula spor protiv FSS: Crveno-beli neće da plaćaju ''harač'' Savezu!

Crveno beli pokrenuli inicijativu u vezi sa ocenom ustavnosti jedne od tačaka u pravilniku Krovne organizacije, smatrajući da se radi o klasičnom haraču

  • 30

Crvena zvezda i Fudbalski savez Srbije su nedavno započeli pravni spor pred Ustavnim sudom Republike Srbije, saznaje Telegraf.

Ne radi se o klasičnoj tužbi, već o inicijativi za ocenu ustavnosti pred pomenutim sudom, koju je pokrenuo klub iz Ljutice Bogdana, nezadovoljan jednom od tačaka u pravilniku o transferima, koju na stadionu "Rajko Mitić" smatraju klasičnim "haračem" krovne organizacije.

Naime, tačka u pravilniku koja je ovoga puta "kamen spoticanja" između Zvezde i Fudbalskog saveza Srbije tiče se procenata, koji su klubovi obavezni da uplate na račun Saveza prilikom realizacije transfera.

Radi se o procentima u visini od dva odsto od ukupne visine obeštećenja, koju su klubovi u obavezi da uplate na račun FSS, što, gledajući relizovane poslove Crvene zvezde i ostvarenu dobit u proteklom periodu, nikako nije za zanemarivanje. Otuda su crveno-beli rešili da isteraju pravdu pred Ustavnim sudom, koji je već počeo da se bavi pomenutim slučajem, dok FSS smatra da je pomenuta provizija sasvim pravno utemeljena.

Kada već pominjemo te procente, vredi pomenuti i to da nijedan Savez u Evropi ne naplaćuje ovu taksu svojim klubovima.

Zgrad FSS u Staroj Pazovi Foto: Marko Jovanović

Pravni timovi obe strane su se već angažovali u pomenutom sporu, određena je komisija Ustavnog suda, koja će tumačiti inicijativu Crvene zvezde kao i sudija izvestilac u ovom procesu, koji je još u toku.

Bilo bi zanimljivo čuti šta o inicijativi Crvene zvezde i pomenutoj tački u pravilniku Fudbalskog saveza Srbije misle i u Partizanu, koji takođe ostvaruje finansijski unosne transfere, ali i "mali" klubovi, kojima svaka "crkavica" od retke prodaje fudbalera znači kao hleb nasušni – borbu za život.

VIDEO: Refik Šabanadžović za Telegraf o Sarajevu i Zvezdi nekada i sada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    22. novembar 2018 | 19:05

    Tako je dosta je bilo haraca I samovolje Kokeze I ostale bulumente is FSS !

  • miodrag

    22. novembar 2018 | 22:11

    Ljudi poenta je u tome sto je fss partizan i nekoliko menadzera vezano pupcanom vrpcom vec deceniju ipo i svi partizanovi igraci su se prodavali preko reprezentacije dakle prodefilovalo ih je kroz reprezentaciju 70 posto igrackog kadra partizana od skuletica jojica scepovica petrovica obradovica markovica fejsi saponjica vlahovica krti murti prodalo sae tamo vani prevara ali fss 2 posto i to je malo. I stao sad zvezda treba da placa sa svojim uspehoom dil ranijih prljavih radnji ovih gore navedenih ...

  • Laxar M

    22. novembar 2018 | 21:08

    Smejem se i placem zar klub kojem je taj isti FSS ucini toliko toga od placanja titula, placanja nekih utakmica u Evropi, placanja milionskih dugova da se ne ugasi, da se sad tako ponasa prema tom istom FSS-u , zaradili nekih 5 % od cifre duga pa im se dad ne daje ni jedan dinar a zaboravili sta su sve ovi ucinili za njih. Ako tako im i treba tuzbu naravno dobiti necete nikad a oni neka nastave da vas pomazu i dalje posle dvega ovoga 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA