≫ 

Otkriće godine: Serhio Ramos dopingovan igrao finale Lige šampiona?

Nova saznanja "Football Leaks" optužuju kapitena Reala za zabranjene radnje

  • 2

Kapiten Real Madrida Serhio Ramos igrao je dopingovan finale Lige šampiona protiv Juventusa, tvrde "Der Spiegel", "L’Espresso" objedinjenui u grupi "Footbal Leaks", koji mesecima unazad, sve učestalije objavljuju mnoge, do sada nepoznate detalje iz sveta fudbala. Uglavnom kompromitujuće za mnoge klubove ili igrače. 

Prema najnovijim navodima tih izvora, Ramos je testiran posle finala odigranog 2017. godine (Real pobedio 4:1), nalazi su bili pozitivni, ali je Španac iz razloga koji su objašnjeni dalje u tekstu izbegao suspenziju.

Otkriveno je da je sporna supstanca koja je pronađena u Ramosovom urinu deksametazon, koji je zapravo dozvoljen ako klub ranije obavesti UEFA da ga neko od igrača ima u organizmu (uglavnom je to sastojak medikamenata), međutim Madriđani su prijavili drugu supstancu, koja nije pronađena tokom testa, već malopre pomenuti deksametazon.

Lekar Reala je priznao da je Ramosu dao injekcije deksametazona u rame i koleno dan pre utakmice s Juventusom.

Serhio Ramos sa peharom Lige šampiona Foto: AP/Tanjug

Real i Ramos su se tad provukli bez kazne pošto su se Madriđani izvinili zbog propusta svoje lekarske službe, što je UEFA uvažila ka opravdanje, pa nije sankcionisala "Kraljevski klub".

To nije bio prvi slučaj vezan za doping kod igrača Reala iste godine, jedan se desio u februaru, kada se nezavisna kontrola, nenajavljena, pojavila na treningu Madriđana radi uzimanja uzoraka krvi i urina igrača.

Tada je, otkriva "Football Leaks", došlo do tenzije među igračima, koji su, kao i klub, izričito zahtevali da doping test uradi klupska lekarska služba, što se na kraju i desilo, iako je to protivno pravilima UEFA.

Također, Ramosa se optužuje da je izigrao pravila španjolske agencije AEPSAD i u aprilu ove godine nakon utakmice s Malagom. Navodno, Ramos je bio upozoren da će mu urin biti ispitan, no on je nestao nakon utakmice i nije bi na testiranju. Prema pravilima te agencije, igrač se neposredno uoči testiranja ne sme tuširati niti otići u toalet, a Ramos je upravo to uradio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krlja

    23. novembar 2018 | 20:03

    Zato bi nama uzeli titulu i diskvalifikovali bi nas na 10 god...

  • joakim

    23. novembar 2018 | 21:38

    Nas optuzuju na pravdi boga a ovde dokazanopa se zataskava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA