≫ 

Istorija mečeva Srbije i Ukrajine: Dali smo samo 1 gol u 4 meča, njihovi navijači palili srpsku zastavu i pozivali na pakt sa Hrvatima!

Orlovi su dobili nezgodnog rivala iz drugog šešira, ne toliko i atraktivnog

  • 9

Čim je žreb za kvalifikacione grupe za odlazak na Evropsko prvenstvo završen, svima je bilo jasno da će fudbalske reprezentacije Srbije i Ukrajine voditi veliku borbu za jedno od dva mesta (verovatno drugo) koji vode na završni turnir.

Jer, Portugalija je ipak ''korak ispred'' ove dve selekcije. I zbog činjenice da su aktuelni evropski prvaci, i zbog činjenice da su kvalitetniji tim, ali i zbog samog Kristijana Ronalda koji će ih predvoditi.

Druge dve reprezentacije, Litvanija i Luksemburg, samo mogu da'' pomrse račune'' favoritima. Uostalo, i sam selektpor Portugalaca Fernando Santoš je rekao šta se očekuje u grupi B.

- Reći ću samo da je ovo grupa sa tri tima koja se bore za dve pozicije i Portugalija želi da bude na jednom od ta dva mesta.

Srbiji neće biti nimalo lako sa Ukrajincima koje nijednom do sada nismo pobedili. A odigrali smo ukupno četiri meča, doduše prijateljska.

Stadion Metalista u Harkovu Foto: Fss.rs

Prvi u avgustu 2008. godine na turniru Valerij Lobanovski, kada su Ukrajinci slavili sa 2:1. Mateja Kežman je bio strelac jedinog gola, dok je u odbrani igrao aktuelni selektor Orlova Mladen Krstajić. To je ujedno bio i jedini gol Orlova protiv Ukrajine.

Sledeći put smo poraženi u martu 2008. sa 2:0, onda u septembru 2009. minimalnim rezultatom, da bi poslednji put odmerili snage u novembru 2016. godine.

Bio je to prijateljski meč u Harkovu koji je domaći tim dobio sa 2:0, i to onu ekipu Srbije koja se pod vođstvom Slavoljuba Muslina plasirala na Mundijal u Rusiji.

Doduše, Muslin je tada eksperimentisao i protiv Ukrajine su igrali Rajković, Gudelj, Tošić, Pejčinović, Radoja, Ignjovski, Katai, Pavlović, Pešić...

Meč su obeležile i provokacije ukrajinskih navijača koji su na tribinama zapalili zastavu Srbije. Podsetimo, to je javnosti otkriveno posle komentar blogera Romana Sinitsina, koji je video i fotografije objavio na svojoj Fejsbuk stranici.

- Nisam video baš prijateljsku atmoseru na stadionu. Sa ovolikom količinom priotehnike, vojnika i antiterorisičkih jedinica, navijači su zapalili zastavu Srbije - napisao je on.

Vredi pomenuti i da Ukrajina svoje mečeve sa tzv. Kosovom nije igrala kod kuće i u gostima, jer ova zemlja nije priznala nelegalno otcepljenje južne srpske pokrajine.

Takođe, navijači Ukrajine su tokom kvalifikacija za SP 2018 pozivali na pakt sa Hrvatima pred njihov okršaj u grupi. Uz tekst su delili i porušeni toranj u Vukovaru.

VIDEO: Obukao dres Hrvatske pa skandirao po parlamentu Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    2. decembar 2018 | 14:37

    Dovoljno je da na koreografiji bude Putin ....

  • DARKO 100%

    2. decembar 2018 | 14:31

    To sto su nam zapalili zastavu i sto nas nevole sa njihove strane je na neku ruku ispravno,i mi smo se stavili na Rusku stranu protiv njih i imali srpke dobrovoljce koji su se borili na Ruskoj strani,u tom ratu je mnogo stradalo a mi smo mogli da nebudemo u svakoj corbi mirodjija i ona se cudimo sta ovo sta ono!

  • Vule

    2. decembar 2018 | 14:36

    Nisu svi Ukrajinci fašisti možda njih 10ak posto ali su uvek glasniji i uvek u prvim redovima u odnosu na ove ostale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA