≫ 

Partizan nije mogao da ga plati, sada pregovara sa Zvezdom: Novi štoper stiže na Marakanu? (VIDEO)

Agenti srpskog fudbalera koji je imao i jedan nastup za reprezentaciju naše zemlje, bili su na najvećem srpskom stadionu

  • 29

Crvena zvezda očigledno želi da se dodatno pojača u zimskom prelaznom roku na poziciji štopera, a trenutno je u pregovorima sa štoperom Standarda iz Liježa Milošem Kosanovićem, saznaje Telegraf.

Pozicija štopera jeste bila problematična za crveno-bele tokom jesenje polusezone, jer izuzev standardnih Vujadina Savića i Miloša Degeneka, njihove zamene nisu bile na visini zadatka u nekoliko navrata.

Srđan Babić je više puta pokazao nesigurnost, naročito na utakmicama Lige šampiona, gde Vujadin Savić nije igrao zbog povrede, a Rašid Sumaila na ozbiljnijim utakmicama nije ni dobio pravu priliku.

Zvezda je već angažovala jednog štopera, pošto na Markakanu kao slboodan igrač stiže Nemanja Milunović, kome ističe ugovor sa BATE Borisovim. Ali, klub sa Marakane tu ne namerava da se zaustavi, već je u pregovorima sa još jednim štoperom.

U pitanju je takođe davna želja Zvezde - Miloš Kosanović, koji trenutno nastupa za Standard iz Liježa. On je bio želja crveno-belih u vreme kada je klub trenirao Aleksandar Janković, ali tada su finansijske prepreke bile nepremostive. Njegovi agenti su bili na Marakani i obavili su prvu rundu pregovora i takozvano "opipavanje pulsa".

Milan Kosanović; Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Zanimljivo, Kosanovića je letos hteo i Partizan, ali su primanja fudbalera bili nepremostiva prepreka za klub iz Humske.

On ima ugovor sa Standardom do leta 2020. godine, i godišnja primanja oko 400.000 evra, što Zvezdi ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem. Kosanović nije zadovoljan u Belgiji, pošto ne igra, i želi da promeni sredinu. Takođe, i Standard ne bi imao ništa protiv da on pronađe novi klub, jer im se ne isplati da im sedi na klupi ili na tribinama i dobija platu (odigrao samo jednu utakmicu u Župiler ligi).

Kosanović je karijeru počeo u Vojvodini, gde je prošao mlađe kategorije, zatim je prešao u Mladost iz Apatina, odakle je 2010. godine počeo inostranu karijeru. Prvo je četiri godine igrao u Krakoviji u Poljskoj, da bi zatim prešao u belgijski Mehelen, i na kraju u Standard, koji ga je jedne sezone slao na pozajmicu u turski Gectepe.

Zabeležio je i jean nastup za A reprezentaciju Srbije, na prijateljskoj utakmici protiv Franucske 2015. godine, ali je igrao svega jedan minut, pošto je ušao u sudijskoj nadoknadi umesto Uroša Spajića.

Da li bi dolazak još jednog štopera značio i odlazak nekog od standardnih igrača na ovoj poziciji, ili šampion Srbije samo želi da dodatno pojača konkurenciju i obezbedi se u slučaju eventualnih povreda, saznaćemo verovatno već tokom zime.

Vujadinu Saviću ugovor sa Zvezdom ističe na leto, ali već se priča o produžetku saradnje, što je i on sam potvrdio za Telegraf.

VIDEO: Vujadin Savić: Dolazak Milunovića me ne tera iz Zvezde!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    3. decembar 2018 | 11:56

    Ogromno iskustvo. Fascinantna karijera. Potrazite ipak nekog drugog...

  • Mihaill

    3. decembar 2018 | 11:56

    Ovi agenti ce unistiti sve sto je ostalo od fudbala kod nas.

  • 1989

    3. decembar 2018 | 11:57

    Ima da slupamo sve pare od LŠ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA