Najgrobarskiji potez ikada izveden je u Meksiku! Kako je Zdenko Muf postao legenda noseći dres Partizana ispod opreme (VIDEO)

Veliko prijateljstvo i crno-bela ljubav stali u jedan potez!

  • 7

Mnogi navijači Partizana zapravo i ne znaju kakvog Grobara imaju u svojim redovima, koji je slavu kluba pronosio čak u dalekom Meksiku 2001.

Zdenko Muf sada uživa u sportskoj penziji u rodnoj Smederevskoj Palanci, a svoju slavu izgradio je zaobilaznim putem, ne preko Crvene zvezde ili voljenog Partizana.

To je bilo malo teže, ali na neki način slađe, s time da je neigranje za crno-bele ostala jedina neispunjena želja.

Ili bolje rečeno, kasno ispunjena, pošto Zdenko sada igra za veterane crno-belih. Inače, postao je legenda grčke Janjine gde je igrao sa Vladanom Milojevićem, potom je stekao kultni status u Tekosu iz Gvadalahare.

Navijači su ga tu obožavali i pisali mu transparente "Muf za predsednika", često je i rivalskim navijačima davao autograme po pola sata posle mečeva, ali mu posebno mesto u srcu zauzima potez koji bi danas, u eri interneta i društvenih mreža, bio potpuni "bum".

Dao je gol Leonu u meksičkom šampionatu i skinuo dres, a ispod njega - još jedan dres, crno-beli!

- Što bi rekao naš narod, dve muve jednim udarcem. Ne, bio je razlog moj dobar prijatelj Darko Tešović, sadašnji trener Mačve. Bio je u Grčkoj i povređen, imao je težu povredu kolena, prijatelji smo i danas, a tada smo bili u kontaktu i onda sam mu obećao:

- Daću jedan gol za tebe! Naravno, tada još nije bilo interneta, ja sam to snimio i poslao mu VHS kasetu, on se oduševio. Naravno, veliki sam partizanovac od malena, zato i kažem jednim udarcem dve muve. Ali više je bilo da mom drugu podignem moral - kaže Muf, koji nas je ugostio u svom domu u Smederevskoj Palanci.

Uvek u crno-belom Foto: Privatna arhiva

- Bilo je i oprečnih reakcija. Naravno, moji drugari partizanovci gotive ovo, a zvezdaši su bili u fazonu "preteruješ brate"! Ali sami Meksikanci se nisu začudili, oni izuzetno dobro poznaju i prate fudbal, znaju oni šta je Partizan i šta je Crvena zvezda. Njihovi sportski novinari su izuzetno dobro obučeni ljudi. Dosta su i tada znali prilike u Srbiji - kroz osmeh će Zdenko.

Na zidovima dominiraju fotografije sa Romariom, Butragenjom, Abreuom, Horheom Kamposom i ostalim legendama sa kojima je bojevao na terenu, ali crno-belo je posebno u srcu.

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan ponos Srba širom sveta

    17. decembar 2018 | 22:57

    Partizan je nešto najsvetlije nešto najlepše.Hvala gospodu ŝtosam Partizanovac i moja uža i šira famelija svi Partizanovci 💪⚽🏀🥇🥇⚫⚪⚫⚪⚫

  • ГЦГ

    18. decembar 2018 | 01:58

    Жив био брате по бојама ⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️⚪️

  • Јокара

    18. decembar 2018 | 00:42

    Легенда Радничког са Новог Београда,поздрав од Звездаша!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA