≫ 

Policija upala u ozloglašeni hangar Bed Blu Bojsa u Zagrebu: Pronađeni ustaški i naci simboli, droga, palice... (VIDEO)

Neki bi rekli da je policija pronašla pećinu " Alibabe i 40 razbojnika"

  • 1

Zagrebačka policija objavila je detalje akcije izivedene u ponedeljak, tokom koje je pre, tokom i posle utakmice Dinamo - Hajduk privedeno 20 osoba. Kako su otkrili na konferenciji za novinare, policija je izvršila pretres prostorija Udruženja Kluba navijača Dinama - Bad Blu Bojs u Ulici kralja Držislava u Zagrebu, a objavili su i video snimak pretresa.

Na snimku su lako uočljivi nacistički i ustaški simboli, rujinirane prostorije, kao i oružje i grafiti posvećeni Ante Paveliću i Hitleru.Policija je objavila snimak i fotografije iz čuvenog "navijačkog hangara" u ulici Držislava, koji je bukvalno šokiroa javnost. Kako se predpostavlja BBB su planirali sukob sa Torcidom.

Tako su zaplenjene droga, fantomke, palice i municija za vatreno oružje, 4 toki-vokija koji su se koristili u organizaciji napada.

- Isto tako, sledom određenih događaja toga dana, imali smo dovoljno osnovane sumnje da sprovedemo i dodatne mere i radnje kako bi umanjili moguće posledice nekih eventualno planiranih protivpravnih ponašanja, a u isto vrijeme sproveli kriminalistička istraživanja s ciljem da izvršiteljima pružimo jasnu poruku da činjenje krivičnog nosi ozbiljne posledice - istala je Marija Goati, vođa Službe za izveštajnu analitiku i odnose s javnošću.

Zaplenjene stvari u hangaru BBB-a; Printscreen: Youtube/Jutarnji list
Grafiti u jazbini navijača; Printscreen: Youtube/Jutarnji list

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA