≫ 

Ovo su najveća rivalstva između srpskih klubova, a da nisu Zvezda i Partizan: Krvava bajka, najbrutalnija navijačka tuča, gnusne uvrede (FOTO) (VIDEO)

Nije u Srbiji sve svedeno na večite rivale, već ima i mnogo tenzije i mržnje i između nekih drugih klubova i navijača

  • 9
Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Tenzija u srpskom fudbalu nikada ne manjka. Srbija je generalno najvijački podeljena na crveno-beli ili crno-beli tabor, ali rivalstvo između klubova u našoj zemlji se ne zasniva samo na odnosu Crvene zvezde i Partizana, već ga ima i između mnogih drugih klubova.

Ima ga u odnosu večitih rivala sa drugim klubovima, poput Vojvodine, Rada, Spartaka... ali i između nekih klubova koji sada nisu u najvišem rangu, a u prošlosti su imali žestoke sukobe.

Atmosferu i tenziju je na kraju polusezone usijala konferencija Nenada Lalatovića za medije u Kruševcu, kada je došlo do velikog skandala. Ali, da krenemo redom, pred vama je 10 najvećih rivalstvara, a da nisu u pitanju Zvezda i Partizan, čije je rivalstvo ispunjeno 100%.

1 - RADNIČKI KRAGUJEVAC - SMEDEREVO

Foto Ilustracija: Telegraf/MN Press

Neverovatna netrpeljivost vlada između ekipa Smedereva i Radničkog iz Kragujevca. Nekada je ovo bilo toliko žestoko rivalstvo između navijača dva kluba, da ni posle 10 godina od njihovog poslednjeg susreta, pre nekoliko godina, kada su se sastali 2012. godine, nije to zaboravljeno.

Sve je počelo od prozivanja Crvenih đavola, koji su im skandirali "Stoko seljačka, Smederevačka", na šta su navijači Smedereva, popularni "Despoti" uzvratili možda i najbrutalnijim prozivkama "Krvava bajka", aludirajući na pokolj srpskih đaka u Kragujevcu od strane Nemaca, na osnovu čega je Desanka Maksimović napisala pesmu u čast stradalih u Šumaricama.

Deset godina čekali su navijači dva kluba na ponovni susret, a kada je do njega došlo, viđena je prava mobilizacija u navijačkim grupama Smedereva i Radničkog.

Kada su se Đavoli vratili na stadion Smedereva, došli su u velikom broju i tokom čitavog meča su prozivali rivale, vređajući Smederevo stihovima:

- 10 godina je prošlo kao tren, Smederevo malo veće selo nego pre, 10 godina je prošlo, a vi ste i dalje pi**e.

- Nervira me to što stalno mislim na vas, kako skačete u Dunav i bežite od nas, promenili ste ime, ali ste i dalje pi**e - glasila je pesma navijača Radničkog, koji su žestoko prozivali Smederevce.

Ni Despoti im nisu ostali dužni i tokom čitavog meča su prozivali navijače Radničkog i sam Kragujevac.

Oni su čak Radnički nazivali epitetom "Seljački", a imali su i parolu "I keve su vam sa štajge", kao i "bolje mrtav, nego crven", uz precrtan znak Crvenih đavola.

"Bolje mrtav nego crveni đavo", smatraju navijači Smedereva; Printskrin: Youtube/Plavi Grad
Navijači Smedereva prozivali pristalice Radničkog iz Kragujevca; Printskrin: Youtube/Death98RowSD

Pogledajte i kako je vizuelno izgledalo njihovo izdanje posle susreta nakon 10 godina.

Na sledećoj strani pogledajte nastavak priče i sledeća rivalstva... U pitanju je priča između rivalstva među navijačima Novog Pazara i Rada.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    22. decembar 2018 | 10:26

    Pitajte navijače Rada gde su najgore prošli u Pirotu i u Vlasotincu, tamo nije bilo njihove Beogradske policije, već ona lokalna. Ubili su boga u njima, što sve govori ko stoji iza navijača.

  • .

    22. decembar 2018 | 12:42

    Земун - Војводина треба бар треће место да буде

  • Marko

    22. decembar 2018 | 10:30

    Zaboravili ste Vozdovac-Rad kroz istoriju je bilo dosta akcija i sa jedne i sa druge strane, koje su se nazalost zavrsavale sa smrtnim ishodom.Osim toga, veci je rivalitet izmedju Zvezde i Novog Pazara, nego npr Dinama i Radnika iz Surdulice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA