≫ 

Predsednik Sudijske organizacije FSS poručio: VAR u Srbiji možda tek za 10 godina!

A možda i za dve, tvrdi nekadašnji sudija Zoran Petrović

  • 5

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Zoran Petrović smatra da je VAR tehnologija u ovom trenutku daleko od srpskih stadiona.

On je za list Alo govorio o tome u čemu je problem da VAR dođe u Srbiju, ali i najavama iz Hrvatske da će oni ovu tehnologiju uvesti sledeće sezone.

- Ne postoje tehnički uslovi da se to sprovede kod nas. Da bi se VAR koristio, svaka utakmica mora da bude pokrivena velikim brojem kamera, a ne vidim ko to može da plati. Klubovi sigurno ne mogu, a ni Savez nije u takvoj situaciji. Kada će doći kod nas? Možda za dve, možda i za 10 godina - rekao je Petrović.

Analizirao je bivši sudija ideju Hrvata koji su aplicirali za program ''FIFA Forward'' koji pokriva 80 odsto od ukupnih troškova koji iznose milion i po dolara.

- To nije karta na koju Srbija može da igra. FIFA ne omogućuje prenos utakmice sa 26 kamera, ne obezbeđuje dva reportažna vozila. To je u ovom trenutku, sa aktuelnom infrastrukturom i interesovanjem za TV prenose, daleko od nas - jasan je bio Petrović.

VIDEO: "Veliki brat" na Mundijalu, sudijske kamere posmatraju svaku utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • П7

    25. decembar 2018 | 09:57

    Хрвати могу а ми не...сви знамо зашто фсс бежи од тога...

  • Brk

    25. decembar 2018 | 09:36

    Var za 10godina a do tada na milost i ne milost korumpiranim sudijama na celu sa tendencioznim otimacima iz zajednice superligasa i FSSa...

  • Munze

    25. decembar 2018 | 09:03

    Uzmite Zvezdi 6 miliona evra koje godisnje prima od drzave navodno od gazproma a koje im je tadasnji kako oni kazu veliki grobar Tadic dao i bice i za war i za mnogo cega jos!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA