≫ 

Sitijevo pomračenje u Lesteru, Lisice i dalje grizu - Liverpul pobegao svima! (VIDEO)

Fudbalska groznica protresla Ostrvo drugog dana Božića po Gregorijanskom kalendaru, Redsi ubedljivom pobedom od 4:0 nad Njukaslom pobegli najbližim rivalima na šest bodova u šampionskoj trci

  • 4

Dan posle Božića je u Engleskoj rezervisan za fudbal, 19. kolo bilo je na repertoaru, posle koga likuju navijači Liverpula jer su pobegli najbližim pratiocima u šampionskoj trci na šest bodova!

Redsi su bili ubedljivi protiv Njukasla 4:0, a do danas prvi rival za titulu Siti pretrpeo je poraz na terenu bivšeg prvaka Lestera od 2:1, i to posle preokreta.

Sjajne partije odigrali su Totenhem, koji je do nogu potukao Bornmut 5:0, te preporođeni Junajted, koji je sa 3:1 preslišao Hadersfild.

Jedan od najvećih junaka čitavog dana je Rikardo Pereira čiji je projektil u 81. minutu zaledio Građane i Pepa Gvardiolu.

Pogledajte ga:

Bio je to vrhunac srčane igre Lestera, koji je najpre preko Albrajtona uspeo da poništi rano vođstvo gostiju (Bernardo Silva), a onda mu dodatno zagorča život već opisanom gočinom Portugalca.

Sjajne vesti o trećem prvenstvenom porazu sa "King Pauera" brzo su stigle do Mersisajda i inspirisale igrače Liverpula da dotuku Njukasl na "Enfildu" u samoj završnici utakmice.

Lovren i Salah doneli su 2:0, mada je Egipćanin, ruku na srce, previše teatralno pao i iznudio jedanaesterac koji je sam realizovao, da bi Svrake poptuno "očerupali" Šaćiri (79) i Fabinjo (85) u trenucima kada su navijači Liverpula već ćuli vest o preokretu Lestera protiv Sitija.

RAPSODIJA TOTENHEMA; PREPOROD JUNAJTEDA

Još dva tima, uz Lester i Liverpul, obeležila su 19. kolo Premijer lige.

Sada se već može govoriti o totalnom preporodu Junajteda sa dolaskom Ole Gunara Solskjera na klupu umesto Žozea Murinja.

Đavoli su posle uverljive pobede nad Kardifom od 5:1, na "Old Trafordu" savladali Hadersfild 3:1, uz gol Nemanje Matića za vođstvo koje je na isteku sata igre udvostručio Pol Pogba.

Srbin je u 28. minutu bio u pravo vreme na pravom mestu posle kornera, sačekao pred golom loptu, a onda je lagano smestio u mrežu.

 

Fudbaleri Junajteda čestitaju Matiću na golu; Foto: Tanjug/AP

Sa dva gola u nastavku meča Pogba je pokazao da je igrač kom je odlazak Murinja definitivno najviše prijao.

Totenhem je u samo dve utakmice postigao 11 golova što najbolje govori o snazi i kompaktnosti čete Maurisija Pelegrina, koja je nakon Evertona (6:2) deklasirala i Bornmut (5:0).

Tako su Pevci stigli na samo šest bodova od Liverpula, pa ih mnogi već sada svrstavaju čak i u ozbiljne kandidate za trofej u Premije ligi, pre svega zbog načina na koji "terorišu" rivale.

Strelci za londonski tim u sredu popodne bili su Eriksen, Moura, Kejn i dva puta fenomenalni Korejac Son.

FULAMU BOD - MITROVIĆU KOŠMAR ZBOG PROMAŠENE ŠANSE 

Foto: Tanjug/AP

Fulam je startovao napadima iz prekida, tražili su gosti i penal zbog igranja rukom Odoija, ali su za to uskraćeni, jer je napucan iz neposredne blizine.

Mitrović je u 16. minutu potom imao dobru šansu, nije komplikovao kada je dobio loptu na 16 metara, otvorio je sebi prostor za šut, ali je sve izveo prejako. Potom su i igrači Fulama tražili penal, ali je pritisak ignorisao arbitar Mariner. Pred kraj poluvremena, Mitrović se poigrao sa štoperima Vulvsa, ali kada je izašao u duel sa golmanom 1 na 1, zakucao je loptu pravo u čuvara mreže.

Na poluvremenu, prekrstio se tri puta, u neverici da ovakvu priliku nije uspeo da pretvori u 1:0. Inače, imao je sedam šuteva u prvom poluvremenu, što je rekord za jednog premijerligaškog igrača u ovoj sezoni. Nažalost, izostao je samo pogodak.

Upornost se Fulamu isplatila tek u 73. minutu, kada je na petercu Sesenjon dočekao odbitak za vođstvo i veliku nadu kluba da može napraviti veliki korak u borbi za opstanak.

Ipak, Vulverhempton je u 85. minutu došao do izjednačenja, posle komične reakcije odbrane Fulama, koja je Romenu Sajsu ostavila "na tacni" loptu da je samo ubaci u nebranjenu mrežu.

Aleksandar Mitrović u šansi za gol; Foto: Guliver/Justin Setterfield/Getty Images

Mitrović je u 90. minutu imao neverovatnu šansu. Izašao je 1 na 1 sa golmanom Vulfsa, nakon što se oslobodio dvojice čuvara, zatim je poslao loptu iza leđa golmana Rui Patrisija, ali je defanzivac gostiju uspeo da stigne loptu bukvalno na samoj liniji i da je izbaci iz gola.

Printskrin: Twitter.com/NBCSportsSoccer

Nije se dalo srpskom fudbaleru da postigne gol i da na Boksing dej ponovo bude heroj Fulama.

Premijer liga, 19. kolo

Fulam - Vulverhempton 1:1

(Sesenjon 74 - Sajs 85)

Fulam - Vulverhempton 1:1

(Sesenjon 74 - Sais 85)

Barnli - Everton 1:5

(Gibson 37 - Mina 2, Dinj 13, 71, sigurdson 22. penal, Ričarlison 90+3)

Kristal Palas - Kardif 0:0

Lester - Mančester Siti 2:1

(Olbrajton 19, Rikardo Pereira 81 - B. Silva 14)

Liverpul - Njukasl 4:0

(Lovren 11, Salah 47. penal, Šaćiri 79, Fabinjo 85)

Mančester Junajted - Hadersfild 3:1

(Matić 28, Pogba 64, 78 - Zanka 89)

Totenhem - Bornmut 5:0

(Eriksen 16, Son 23, 70, Mura 35, Kejn 61)

Brajton - Arsenal 18:50

Votford - Čelsi 20:30

Standings provided by Sofascore LiveScore

VIDEO: Mitrović o interesovanju Evertona: Sve je moguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opasan centarfor

    26. decembar 2018 | 15:47

    Zasto ga fss I trener toliko forsiraju nije mi jasno

  • Mrcke

    26. decembar 2018 | 14:49

    Covek je nicim izazvan spic reprezentacije, kod ozbiljnih trenera....on bi bio 3,4 opcija.

  • Gagi10

    26. decembar 2018 | 18:02

    Nikad slabiji Liverpul sto bi rekle komsije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA