≫ 

Antonov slobodan Igrač: Partizan ga zvao kao "zamenu" za Obradovića!

Zlatni „orlić“ sa Novog Zelanda sporazumno raskinuo saradnju sa Grashopersom i ponovo je došao na „radar“ kluba iz Humske kao jedna od opcija na levom beku

  • 13

Iščekujući rasplet između Anderlehta i Ivana Obradovića, koji je još pre nekoliko meseci označen kao jedan od prioriteta u zimskom prelaznom roku, Partizan je, zbog komplikovane situacije u pomenutom slučaju, targetirao još neke fudbalere na poziciji levog beka kao moguća rešenja.

Pre svih – Telegraf saznaje - Nemanju Antonova, fudbalera koji je već boravio u Humskoj i bio je želja crno-belih minulog leta, ali nije došlo do dogovora sa Grashopersom, sa kojim je srpski internacionalac, u tom momentu, imao važeći ugovor. Kontakt dve strane je nedavno ponovo ostvaren, ima i olakšavajućih okolnosti, ali ni sada nije tako jednostavno za osvajača Kupa Srbije...

Šta se promenilo u odnosu na letnji prelazni rok? Činjenica da se Antonov pre nekoliko dana oslobodio „stega“ Grashopersa, sa kojim je sporazumno raskinuo saradnju šest meseci pre zvaničnog isteka ugovora!

-Imao sam ugovor do leta sa Švajcarcima, ali smo se nedavno sporazumno rastali i sada sam slobodan igrač na tržištu– potvrđuje Nemanja Antonov za Telegraf.

Upravo je to stavka koja je i letos pokvarila već viđen dogovor dve strane, jer su tokom jula meseca i Partizan i Antonov želeli da se ugovor o pozajmici preinači u dugotrajniju saradnju.

Grashopers je tada insistirao da se ispoštuje klauzula u ugovoru o pozajmici, koja je podrazumevala da Partizan ima prednost otkupa levog beka, za obeštećenje od 400.000 evra.

VIDEO: Fudbaleri Partizana čistili sneg na terenu kako bi Pantić izveo slobodnjak

Crno-beli su, pak, smatrajući da igrač nije u prvom planu među „skakavcima“, insistirali da umesto novca dogovore samo procente od dalje prodaje fudbalera i na taj način „plate“ obeštećenje. Posle nekoliko pokušaja – pregovori su propali. Izgubili su tada i klub iz Humske, jer je pozicija beka ostala „otvorena rana“, Antonov koji je minulih meseci bio „višak“ u svom klubu i Grashopers, koji je plaćao igrača na koga ne računa.

Kako švajcarski klub više nije u igri, Partizanu se Antonov nametnuo kao jedno od rešenja, s obzirom na činjenicu da je, iako isprva skrajnut, u smiraju minule sezone pokazao da ima kvalitet za crno-beli dres.

VIDEO: Grobari gađali sudiju grudvama

Usledio je nedavno novi poziv iz Humske, jer je Ivan Obradović nije sigurna opcija (promenio se trener u Anderlehtu, čekaju ga novi razgovori), ali se sada javio problem drugačije prirode i ponovo je usko vezan za novac.

Kako je slobodan na tržištu, Antonov ima mogućnost da potražuje bolje uslove za sebe, a to je jedna od stavki koja takođe „vezuje ruke“ crno-belima, jer je finansijska situacija u Humskoj daleko od sjajne. Takođe, fudbaler ima još neke opcije, pa je pitanje da li Partizan uopšte može da parira ili mora da se okrene drugim rešenjima...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kizo vrati se

    3. januar 2019 | 17:17

    Da oteraju Zdjelara, Scekica, Lolu, da dovedu dva krstena zadnja vezna, da oteraju Urosevica, da igra Sehovic, da oteraju Vulicevica (uz zahvalnicu),Ostojica, da igra Bisnjak, da oteraju Nikolica, izdajnika Pantica,da igra Ivanovic, da vrate Necu Mihajlovica i Stevanovica . I po mojoj zelji da trener bude Kiza Milinkovic da se ispravi nepravda i skine kletva

  • moravac

    3. januar 2019 | 18:17

    Partizan ima problem sa kondicionom trenerom koji ne zna da trenira fudbalere i sa Ilijevim, covek se uvek smeje i kada pravi ogromne greske.......a uprava sve to ne vidi

  • Papilon

    3. januar 2019 | 15:58

    E ako dovedu jos jednog levog beka "crci" cu od smeha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA