≫ 

Partizan dogovorio uslove sa Nguenom, čeka se Stromsgodset! (VIDEO)

Vezista ovog vikenda boravio u Beogradu sa agentom i vratio se u Norvešku da ubedi čelnike svog kluba da mu omoguće transfer u Humsku

  • 3

Pritajeni rad Partizana prilikom anagažovanja Muse Ndžaija iz Stabeka pokazao se kao izuzetno delotvoran, pa je gotovo ista „matrica“ ovog vikenda upotrebljena i tokom pregovora sa drugim inostranim pojačanjem – Tokmakom Nguenom.

Vezista Sztromsgodseta stigao u subotu u Beograd, upoznao se sa ljudima iz Humske, a tokom današnjeg dana se vratio u Norvešku, kako bi u narednim danima ubedio svoje trenutne poslodavce da za njega u budućnosti postoji samo jedan izbor – Partizan, saznje Telegraf!

Da ne bude zabune, Nguen je dobio dozvolu od čelnika Stromsgodseta da poseti srpsku prestonicu i susretne se sa čelnicima crno-belih, jer ni Partizan nije želeo da preskače korake i dovede fudbalera u nezgodnu situaciju.

Kada je prva barijera „preskočena“, crno-beli su nastavili sa realizacijom plana. Obezbedili su posle dozvole kluba i avionske karte Nguenu i njegovom agentu, koji su u subotu stigli u Beograd. Usledilo je i zvanično upoznavanje, predstavljanje planova, gde je vezisti predočeno gde ga struka vidi u budućnosti, šta klub očekuje od njega i kakve mogućnosti u karijeri mu omogućuje igranje u Partizanu.

Kao i Musi Ndžaiju, koji mu je takođe preneo pozitivne utiske, Nguenu se veoma svidelo sve što je video, pa ni deo dogovora u vezi sa ličnim uslovima nije bio problem.

Sa takvim utiskom se i vratio u Norvešku, gde će u narednim danima i sam pokušati da utiče na čelnike Stromsgodseta da mu već ove zime omoguće transfer i budu razumniji sa obeštećenjem. Jer će u protivnom za nekoliko meseci, kada mu istekne važeći ugovor, u Beograd doći kao slobodan igrač.

Tako je razlika između onoga što Partizan nudi (150.000 evra, plus procenti) i novca koji norveški klub potražuje za svog igrača (400.000) ostala jedini kamen spoticanja konačnog dogovora. Ali postoje više nego dobre naznake da dve strane nađu zajednički jezik, pošto je komunikacija klubova svakodnevna i velika je verovatnoća da Nguen do sredine sedmice ponovo rezerviše karte za srpsku prestonicu, ali da boravak bude znatno duži od vikenda.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA