≫ 

Partizan: Stadion je naš, ispunili smo obećanje!

Rukovodstvo kluba iz Humske obelodanilo je da je stadion ostao u svojini crno-belih

  • 47
Prazan stadion FK Partizan - FK Borac, Stadion FK Partizan, JNA

Foto: Marko Todorović

Upravni odbor Partizana obelodanio je sportskoj javnosti u Srbiji da je stadion Partizana i pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan.

Presudom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu od 7. septembra 2017. godine i odbijeni kao neopsnovani svi zahtevi tužioca.

Nakon višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtevnog sudskog spora, koji je zuapočet tužbom protiv JSD Partizan, koji je započet od strane tadašnjeg ministra vojske Dragana Šutanovca i nosilaca bivše vlasti, pravnitim Partizana uspeo je da izdejstvuje veliku pravnu pobedu.

U Partizanu ovo smatraju istorijskim trijumfom!

Podsećaju takođe i da je Uprava FK Partizan na Vanrednoj izbornoj skupštini 24. oktobra, označila ovaj pravni postupak i pobedu u njemu kao jedan od glavnih ciljeva.

Miloš Vazura, Vladimir Vuletić, Milorad Vučeli i Ivica Iliev; Foto: Nikola Tomić

- Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde pa makar propao svet, znajući da su zakon i pravda na našoj strani, sigurni da oni pređašnji svojim nečasnim namerama nisu mogli ugroziti poravnu državu, uspeli smo da pokolenjima iza nas ostavimo u amenet svojinu nad svim objektima, koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. godine preneti na JSD Partizan.

- Upravni odbor FK Partizan izražava posebnu zahvalnost za razumevanje i podršku ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu nemerljiv - navode crno-beli.

VIDEO: Najbliži stadioni među najvećim rivalima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    21. januar 2019 | 16:06

    Ovo je toliki uspeh za klub... poklonise im stadion, budite ponosni grobari,to vam je najveci uspeh ikada

  • Šuki

    21. januar 2019 | 15:51

    Ovo je sramota za pravosuđe ovo treba vojska da se žali strazburu

  • Kiza

    21. januar 2019 | 16:01

    Ako je stadion ostao u vlasništvu Partizana ali celokupno Sportsko Društvo Partizan ripada vojsci i treba ga vratiti njima na upravljanje, ovitzv. ·menadžerı· upropašćavaju klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA