≫ 

Od njih zavisi budućnost Partizana: Trojica već igraju "kao matori", za jednog kažu da je brži od Lazara Markovića

Marković, Đerlek i Šehović predvode grupu supertalentovanih igrača Partizana u Turskoj na pripremama

  • 8

Partizanova Omladinska škola godinama oblikuje i usavršava veliki broj talentovane dece za prvi tim, a kroz igre među seniorima Partizana oni dalje napreduju i odlaze u renomirane evropske klubove.

Proces "brušenja bisera" traje preko 30 godina, kroz "Zemunelo" je prodefilovala prava mala armija budućih reprezentativaca, i to je put koji i danas sledi klub iz Humske - ulaganje u talente.

Struka i rukovodstvo crno-belih su poslednjh godina pojačali napore i nastojanja da se prvom timu priključi što veći broj talentovane dece iz sopstvenih redova, što se može videt iz činjenice su se u avionu na putu za Tursku našla čak petorica igrača koji su produkt Partizanove škole: Armin Đerlek, Svetozar Marković, Zlatan Šehović, Strahinja Pavlović i Filip Stevanović.

Đerleka (2000/vezista) i Markovića ( 2000/štoper) je šira fudbalska javnost već imala priliku da upozna, jer su već pri prvom timu i skoro pa standardni prvotimci, dok je Šehović (2000/levi bek) debitovao letos u kvalifikacijama Lige Evrope protiv Rudara, i to odlično, ali je ubrzo zaradio povredu, pauzirao i pred sam kraj polusezone polako se uključio u rad sa prvotimcima, sad mu je prilika da odradi cele pripreme i nametne se šefu Mirkoviću.

Dvojica novih su Stahinja Pavlović (2001/štoper i zadnji vezni) i Filip Stevanović (2002/krilo po levoj strani, iako je dešnjak). Obojica su veliki klupski prospekti, jer poseduju ogromne fudbalske sposobnosti, koje su u mlađim kategorijama već iskazali. Potrebno je da samo prilježnim radom nametnu sebe i eto njih na velikoj fudbaskoj sceni.

Za malog Filipa se već sada u fudbalskim kuloarima govori da je mlađa varijanta Lazara Markovića, čak i da je brži od njega. No, najvažnije od svega je stav kluba da se klincima otvore sva vrata prema prvom timu i da to ubuduće bude bazična klupska politika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MC

    25. januar 2019 | 18:07

    Partizan je uvek imao uspešnu školu i more talenata, al šta vredi kad uprava nema šlifa za mladost nego ih prodava kao robu kupaću sramota.

  • Косингас

    25. januar 2019 | 18:39

    Ђерлек није продукт Партизанове, већ школе Офк Београда. Дошао је као формиран играч. Само да се зна.

  • Vosa

    26. januar 2019 | 00:54

    Strahinja Pavlovic-Kalaba srpski Chielini!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA