≫ 

Ajaks primio 6 golova u Klasikeru: Fejnord sa kamatom naplatio sedam godina "posta"! (FOTO) (VIDEO)

Osveta je slatka kada se "servira hladna" rekli bi navijači Fejnorda posle goleade nad Ajaksom

  • 5

Fudbaleri Fejnorda uspeli su da posle 7 godina slave u derbiju sa Ajaksom, i to, sa ubedljivih 6:2 koje će tim iz Amsterdama dobro zapamtiti. 

Popularni Klasiker, jedna od najznačajnijih utakmica holandskog prvenstva, definitivno je ispunio sva očekivanja ljubitelja fudbala koji su mogli da uživaju  u pravoj goleadi u režiji domaće ekipe.

Ipak, sam početak meča ukazivao je na drugačiji ishod jer je Šone sa leve strane iz slobodnog udaraca postigao vodeći gol. Od tog momenta terenom je vladala totalna neizvesnost, a šanse, lepi potezi i golovi nizali su se kao na traci.

Tako je Fejnord Izjednačio samo 8. minuta posle primljenog gola, da bi preko Berguisa i poveo protiv popularnih Kopljanika u 31. minutu. I to nije bilo sve.  Ajaks je kako-tako, uspeo da se održi u igri posle izjednačenja Zijeha koji je posle gužve u šesnaestercu poslao loptu pod prečku u 33. minut. Ali....od gostiju je to bilo sve.

Od tog momenta, delovalo je da na terenu postoji samo jedna ekipa, a ono što posebno može raduje navijače Fejnorda je činjenica da je Robin van Persi "proradio" onako kako ume. On je još jednom doveo u vođstvo svoj tim, da bi početkom drugog poluvremena svojim drugim golom na meču prednost povećao na dva razlike.

Do kraja, usledilo je totalno nadigravanje i ponižavanje Ajaksa, inače učesnika osmine finala ovogodišnje Lige šampiona, i to, preko Vilhena i Ajuba koj isu postavili konačnih 6:2.

Zanimljivo je da je ovo prva pobeda Fejnorda od 29. januara 2012. godine kada su slavili sa 4:2. Takođe, ovo je najubedljivija pobeda nad Ajaksom još od sezone 1965/65 kada su slavili sa ubedljivih 9:4.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    27. januar 2019 | 17:25

    A gdje je danas bio onaj SVJETSKI FUDBALER D. Tadić 🤔? Malo jači protivnik i on odmah nestane na terenu. Tipična priča za naše "igrače".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA