≫ 

GOTOVO: Partizan prodao Jankovića u Seriju A!

Crno-belima ide samo polovina obeštećenja, dok druga polovina pripada bivšem klubu igrača - Olimpijakosu

  • 9

Najavili smo u sredu veče da je Partizan uspeo da realizuje transfer Marka Jankovića u SPAL i to se u četvrtak i obistinilo! Vezista je stigao u Belek, priključio se ekipi, ali sve je trajalo veoma kratko, pošto je transfer upravo tada kompletiran, stigla je kompletna dokumentacija i fudbaler će samo nastaviti svoj put ka Italiji.

Dolazak Jankovića u Tursku jeste uneo malu pometnju u redove crno-belih, jer je transfer u SPAL i u četvrtak bio izvestan. Ali, očito su nedostajali detalji da se mozaik sklopi i da cela priča bude zaokružena na uspešan način.

Čim je meč sa Krakovijom okončan, fudbaler ne seo sa potpredsednikom kluba Vladimirom Vuletićem i sportskim direktorom Ivicom Ilievim, a telefoni i telefaks aparati su se usijali. Razmenjeno je nekoliko mejlova, Janković je dugo razgovarao sa nekim telefonom, a onda su svi ponovo seli za sto ne bi li se utanačili i poslednji detalji.

Janković na meču protiv Dinama iz Vranja Foto: MN Press

Stigao je i konačan primerak ugovora, koji je potom Vuletić pravno iskorigovao, da bi Janković konačno dao pristanak i zvanično postao igrač SPAL-a. Rekosmo već, visina transfera iznosi oko 1.800.000 evra, od čega polovina pripada Partizanu, a druga polovina Olimpijakosu. I to zbog dogovora dva kluba prilikom dolaska veziste u Humsku iz redova grčkog velikana, po kome se obeštećenje od buduće prodaje deli 50:50.

Partizan tada nije mogao da otkupi igrača od Grka na drugačiji način, pa je pribegao ovoj metodi.

U svakom slučaju crno-beli su u poslednji čas ipak obezbedili nekakav novac za funkcionisanje kluba i servisiranje obaveza. A nije isključeno da i posle isteka prelaznog roka u Evropi prodaju još nekoga od igrača do sredine narednog meseca.

(Od izveštača Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    31. januar 2019 | 19:22

    Da vas ispravim nije 1.8 nego 900.000. To vam je malo vise od jednog Trinkijerija godisnje

  • Oki

    31. januar 2019 | 18:58

    Kad procita Mamic najbolji igrac Partizana 1.8 strasno

  • Aaa...

    31. januar 2019 | 18:56

    Partizan godinama ne umoje zaraditi normalnu paru na igraca...najbolki igrac 1.800.000...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA