≫ 

Priznao Zvezdi gol u derbiju, preživeo batine i napad Grofa Božovića: Sudija kojeg Grobari ne podnose odlazi u penziju!

Vreme je da se pištaljka "okači o klin"

  • 36

Jedan od arbitara kojeg dobro pamte navijači Zvezde, Partizana i ostalih Superligaša, Nenad Đokić, posle 22 godine rešio je da okonča svoju sudijsku karijeru.

Užički arbitar do skora je bio i FIFA sudija, a upravo se prekid saradnje sa njima označava kao jedan od glavnih razloga za kraj karijere.

- Poštovani, obaveštavam vas da sam doneo odluku o završetku karijere. Hvala na svemu i sportski pozdrav - stoji u dopisu koji je Đokić u sredu dostavio nadležnima u Sudijskoj komisiji FSS.

Inače, Nenad Đokić bio je u timu Milorada Mažića na finalu Lige šampiona, a njegovu karijeru, između ostalog, obeležila je i odluka u poslednjem derbiju kada je priznao gol Ričmonda Boaćija.

VIDEO: Sporni gol Crvene zvezde iz nekoliko uglova

On se nije lepo "provodio" ni sa Zvezdom, naročito u maju 2016. kada su crveno-beli izgubili od Vojvodine sa 3:1.

Tadašnji trener Miodrag Božović je isključen sa utakmice, a posle duela je nasrnuo na Đokića, koji ga je potom prijavio.

Nije bilo fizičkog sukoba, samo verbalnog. Ne očekujemo nikakvu kaznu za Miodraga Božovića. A čak i ako je bude, nikakva suspenzija ne može da utiče na produženje novog ugovora sa Božovićem - rekao je tada Zvezdan Terzić, a Đokić je posle toga bio na skeneru crno-belih u novembru iste godine.

Jedan od poslednjih incidenata, dogodio se u decembru prošle godine na meču Radnika i Mačve kada je Đokić dosudio 11 žutih i jedan crveni karton, a u nekoliko navrata igrači Mačve su bili na ivici fizičkog obračuna sa njim.

Tokom karijere, a u jednom od intervjua, arbitar Đokić je otkrio da je na niželigaškim utakmicama dobijao i batine.

- Bilo je neprijatnih scena na najnižim rangovima, a to je uvek zanimljivo gledaocima, dobio sam batine nakon jedne utakmice, slobodno mogu da kažem da su bile, ali ne iz razloga što smo mi loše sudili utakmicu, prosto su se tu našli neki momci u blizini stadiona. Bili su nezadovoljni što im klub nije prešao u viši rang, o tome je meč odlučivao. Nisam prošao slavno, ali se sve na sreću kasnije završilo u najboljem redu - rekao je jednom prilikom Đokić.

Da podsetimo, Đokić je pre penzije delio pravdu 22 godine, a svoju odluku je doneo samo dan uoči početka zimskog seminara sudija Superlige u Staroj Pazovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    7. februar 2019 | 10:47

    Sad u upravu Zvezde,nastavi tradiciju...Mrakic,Babarogic,Djokic....

  • Acke Pl.

    7. februar 2019 | 10:48

    On je svoj zadatak ispunio...

  • Djole

    7. februar 2019 | 09:54

    Jesi nasao adekvatnu zamenu za sledece derbije?? Ko ce povlastenoj princezici sad da pomera golaut linije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA