≫ 

Objavljena imena osmorice preminulih fudbalera: Jedan je u subotu trebalo da proslavi rođendan... (FOTO)

Brazil i fudbalski svet tuguju za nastradalim tinejdžerima Flamenga

  • 0

Dok je fudbalski svet još u žalosti za preminulim Emilijanom Salom, na drugom kraju planete, u Brazilu, još jedna užasna nesreća sa smrtnim ishodom po fudbalere ponovo je, nažalost, glavna "sportska" vest.

U velikom požaru koji je zahvatio internat mlađih kategorija Flamenga iz Rio de Žaneira, život je izgubilo deset igrača starosti od 14-15 godina, a još troje je povređeno i zbrinuto u bolnici, od kojih je jedan sa 40 posto opekotina po koži u kritičnom stanju.

Jeziva smrt tinejdžera, nada brazilskog fudbala, užasnula je svet i najveću južnoameričku zemlju koja tuguje za svojom decom: smrt ih je zadesila dok su spavali i sanjali o tome da jednog dana postanu veliki, baš kao njihovi idoli Nejmar, Ronaldo, Ronaldinjo, Kaka i ostale brazilske zvezde.

Foto: Tanjug/Ap

Navijači Flamenga okupili su se na mestu tragedije da odaju počast mladićima Foto: Tanjug/Ap

Do sada je identifikovano osam preminulih, za još dvoje se čeka potvrda, dok su trojica igrača u bolnici. 

Preminuli su Artur Vinisijus (14), koji je u subotu trebalo da proslavi 15. rođendan sa familijom. Vinisijus je, inače, iz mesta Volta Grande, država Minas Žerais, gde je pre dve godine zapao za oko skautima Flamenga.

Među nastradalima je i Atila Pasion (14), koga je Flamengo otkrio na turniru "Kopa Ziko", dolazi iz škole koju je pohađao Dijego Košta. Posle desetodnevne probe "rubronegri" su ga uzeli pod svoje.

Foto: Tanjug/Ap

Kristijan Esmeiro (15) - golman, je igrač koji je najviše obećavao, jedan od najtelontavnijih u generaciji, reprezentativac, kome je predviđana velika karijera, o čemu svedoči i podatak da su ga pratili i neki evropski klubovi.

Vatra je u noći između četrvtka i petka odnela i živote njihovih saigrača: Bernarda Pisete (15), Žorža Eduarda (15), Pabla Enrikea (14), Samuela Tomasa Rose (15) i Vitora Isaiasa (14).

Povređeni su Kanuan Emanuel Gomes Nunjes (14), on je od trojice hospitalizovanih u najboljem stanju, Fransisko Diogo Bento Alves (15) je stabilno, a kritično je Žonatan Kruz Ventura (15), kome lekari pokušavaju da spasu život nakon što su mu opekotine prekrile 40 posto tela.

- Ovo je najgora tragedija u 123 godine dugoj istoriji Flamenga - rekao je predsednik kluba iz Rija Rodolfo Landim gledajući prizore užasa na licu mesta.

Brojni brazilski sportisti su izrazili saučešće porodicama preminulih fudbalera, među njima zvezda Pari Sen Žermena Nejmar, bivši NBA igrač Anderson Varežao...

Foto: Tanjug/Ap

 
 
 
View this post on Instagram

Meus sentimentos A post shared by EneJota 🇧🇷 neymarjr (@neymarjr) on

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA