≫ 

Marin suvo zlato, pojačanja vrhunska: Milojević skenirao Zvezdine pripreme i otkrio kako će sklapati tim (VIDEO)

Sumirao je Milojević utiske posle Maribora

  • 4

Posle pobede nad Mariborom na kraju priprema u Antaliji, Vladan Milojević pohvalio je igrače za rad tokom cele zimske faze.

Nakon pet trijumfa na Kipru i u Turskoj, za kraj je Maribor pao sa 1:o za savršen učinak.

- Tvrda utakmica, kako smo i očekivali. Kad smo birali protivnike, tražili smo da igramo protiv jakih rivala, da fudbaleri imaju odgovor na ovakve zahteve. Možete dosta toga da naučlite, da vidite gde ste. Pribojavao sam se jer je pretposlednji dan priprema. Ali moram da pohvalim igrače za veliku profesionalnost. Nije lako, dupli treninzi... Jedva su čekali da se sve završi - kaže Milojević, koji ima specifično viđenje ovog duela sa Slovencima.

- Ne gledam ovo kao generalnu probu, moje igrače znam, i ko su i šta su.  U prvih 25 minuta nismo „upalili“, posle je bio dosta dobro. Ima stvari koje bi trebalo da ispravimo u poslednjih sedam dana, da zadržimo dobre stvari.

Foto: Telegraf.rs

Koliko je spremna ekipa za start?

- Početak prvenstva je nepoznanica, jedno su prijateljske,  drugo prvenstvene utakmice. Sada dolazi i pritisak rezultata, a nijedna ekipa na startu nije 100 odsto spremna, jedna ili dve utakmice su potrebne da se uđe u takmičarski ritam.

Novajlije?

- Zadovoljan sam. Uradila je uprava fenomenalan prelazni rok. Neki koji su bili targetovani ranije su tu, svi imaju iskustvo, imamo igrače koji su doneli kulturu evropskih igara, iz zemalja u kojima su igrali. Igrači su doneli profesionalnost, to je ono što mi je potrebno. Jedni druge podstiču, što je bitno, olakšava mi posao. Fudbal je danas apsolutni profesionalizam, jeste zabava, ali je prešao mnogo daleko od te faze.

Foto: Telegraf.rs

Marko Marin je pravi vođa na terenu, videlo se koliko znači ekipi protiv Maribora?

- Marko je igrač kakav se dugo nije pojavio u Zvezdi. Privilegija je za navijače, ljubitelje fudbala, da možemo da ga gledamo. Mnogi uz njega mogu da nauče daleko više nego što bi kroz vežbe. Nosilac je igre, suvo zlato Zvezde. Samo prisustvo mnogo više znači mladim igračima, drugačije kad ga gledate, kada provedete 24 časa sa njim. Pre će da upiju od njega nego od mene.

Hoćete li imati problem da izaberete i 18 igrača koji konkurišu za utakmicu?

- Imam alatke u ekipi. Biram sa stručnim šabom u odnosu na protivnika, pokušavamo da izaberemo najbolji mogući tim shodno tome, to ne znači i da je najbolji. Dosta pričamo. Sve razumeju, velika je želja svih da igraju, to je prirodno, ali svi guramo u jednom pravcu. Da se podredimo ciljevima.

Foto: Fk Crvena zvezda

Najbitniji igrači su produžili ugovore?

- Uvek je dobro kad radite sa igračima koje ste dosta dugo trenirali, neke stvari ne morate iz početka sa svakim novim ciklusom priprema. Neki mnogo lakše ulaze u sistem, a kod drugih trenera drugačiji zahtevi, a ovde sve ide kako treba. 

Da li je ovo drim tim za srpske uslove?

- Ne možete tako da pričate. Sve je od do, ili ste dole ili gore. Imamo dobar tim, ništa više od toga. Ne gledam tako. Imamo dobar potencijal u igračima, oni će sutra bidi budućnost kluba, neće biti odlazaka posle šest meseci.  Jirka je '97, Vulić '96. godište, Gajić isto. Ivanić je reprezentativac Crne Gore i ima iskustvo Lige šampiona, Milunović je bivši A reprezentativac. Pored zdrave konkurencije, bitno je da ste uvek bolji nego u prethodnom periodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA