Kardif odlučio da plati rekordno obeštećenje za Salu, ali samo pod jednim uslovom!

Predsednik "Plavih ptica" ističe da je u obavezi da štiti interese kluba

  • 1

I dalje se vodi polemika između klubova oko plaćanja obeštećenja za tragično preminulog fudbalera Emilijana Salu, koji je poginuo posle pada aviona u Lamanš tokom leta iz Nanta za Kardif.

Predsednik Kardifa, Mehmed Dalman, izjavio je za BBC da če platiti obeštećenje Nantu samoa ako ugovor obavezuje njegov klub da učini to.

Ako smougovorno u obavezi da platimo, naravno da hoćemo, mi smo pošten klub.

Ali, ako nismo obavezni, i ako postoje neke anomalije u tome, onda, sigurno, očekuju od mene, kao predsednika i čuvara interesa ovog kluba, da to analiziram i da držim našu stranu. To je ono što ćemo uraditi - poručio je prvi čovek "Plavih ptica".

Pisali smo već da su se i menadžeri sjatili oko Sale kao lešinari nakon tragedije, očekujući svoj deo kolača od rekordnog transfera u Kardif. tako da ovo pitanje ostaje otvoreno i dalje, dok istraga ne pokaže šta je uzrok pada aviona.

Emilijano Sala na promociji u Kardifu; Printskrin: Express.co.uk

Podsetimo, Sala je prešao iz Nanta u Kardif za 17 miliona evra, što je bio rekordan transfer u istoriji velškog kluba. Međutim, dan kasnije usledila je tragedija, nakon što je on otputovao da se pozdravi sa saigračima iz svog bivšeg kluba, da bi u povratku njegov avion završio na dnu Engleskog kanala, nedaleko od ostrvceta Gunersi.

Posle nekoliko dana potrage, i to privatne, koja je plaćena nakon prikupljanja novca od strane fudbalera i klubova, telo Emilijana Sale pronađeno je na dnu Engleskog kanala, dok telo pilota Dejvida Ibotsona (60) i dalje nije pronađeno i ostaje misterija šta se dogodilo s njim.

VIDEO: Tužna sudbina Emilijana Sale, da li je moralo ovako?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA