≫ 

Ispovest Milka Đurovskog: Trebalo je da idem u zatvor! Policajac koji navija za Zvezdu otkrio je prevaru koju sam napravio sa policajcem navijačem Partizana!

Nekadašnji golgeter ugostio holandske novinare i pritom otkrio mnoge nepoznate stvari iz svog života

  • 12

Milko Đurovski, nekadašnji napadča Crvene zvezde i Partizana, dao je zanimljiv intervju holandskim medijima koji su ga posetili u Mariboru!

Novinari ''Voetbol Internešnela'' vodili su se time da je Đurovski ostavio veliki trag u Groningenu i jednostavno su želeli da vide kako danas dane provodi kultni igrač jugoslovenskog fudbala.

- Još ne shvatam zašto sam toliko popularan u Holandiji. Iskreno vam kažem. Dok sam igrao za Groningen, razumeo sam tu vrstu histerije, ali bio sam samo dobar fudbaler. Kad sam potpisao ugovor, sve sezonske ulaznice su rasprodate. Stadion je bio krcat svaki meč. A sad? Nemam pojma šta se dešava u klubu - počeo je Đurovski svoju priču.

Holanđane je interesovalo i to da li je bila istina sve ono što je kružilo vezano za Đurovskog i poroke - da puši, pije, kocka, da je krijumčario zlato i bio povezan sa kriminalnim miljeom.

- To je bilo normalno. Svaki fudbaler u Beogradu tog vremena je imao nekog, ništa drugačije nije ni u sadašnjim generacijama. Mnogima je bilo zabavno i interesantno da se nalaze u društvu igrača. Arkan, sećate se njega? Bio je jedan od onih koji su fanatično podržavali Crvenu zvezdu. Voleo sam da pijem, pušim, odem povremeno u kazino, ali nikad se nisam drogirao. Priče o krijumčarenju zlata, kockarskim dugovima, novcu na crno i tako dalje nisu tačne. Tužio sam holandske medije koji su to objavili i naravno da sam dobio odštetu - rekao je Đurovski i dodao:

Milko Đurovski (levo). Pored njega je Zdenko Muf Foto: Privatna arhiva

- Jedina istina je da sam pušio i dok sam bio igrač. Pa šta? Jesam i to bez skrivanja. I drugi su znali da povuku dim, ali niko kao ja, pred trenerom. Bez problema sam pušio na stadionu, znajući da me svi posmatraju. Nije to imalo negativan uticaj na moje partije. Možda bi, da sam – prestao!? Svaki fudbaler mora da radi ono što mu prija. Sve dok igra dobro.

- Što se tiče alkohola, nisam okusio ni kap skoro 20 godina. Igrao sam 1998. mali fudbal za Kanzas u Sjedinjenim Američkim Državama, trošio dosta viskija, probudio se posle jednog pijanstva i odlučio da više nikad neću konzumirati alkohol. A kad nešto odlučim, toga se držim. Možda ne pijem više zato što sam ludog karaktera.

Ispričao je Đurovski i zanimljivu anegdotu sa falsifikovanom dozvolom i kako je trebalo da ide u zatvor.

Husref Musević i Milko Đurovski u dresu Crvene zvezde Foto: MN Press

- Po prelasku u Partizan policajac, navijač crno-belih, sredio mi je lažnu vozačku dozvolu. Izgledala je kao prava, jedno što broj nije bio ispravan. Vozio sam nesmetano dve godine, dok me nije zaustavio drugi policajac, pristalica Crvene zvezde. Očigledno nije mogao da oprosti što sam prešao s jedne na drugu stranu Topčiderskog brda. Otkrio je da je dozvola lažna. Mada, imam utisak da me neko izdao. Po propisima je trebalo da odležim u zatvoru šest do osam meseci, međutim, baš u tom periodu završen je transfer u Groningen i sve je sređeno, čak nisam morao ni izjavu da dajem - jasan je bio Milko koji je još jednom objasnio zašto je prešao iz Zvezde u Partizan:

- I dan-danas kad odem u Beograd, navijači Crvene zvezde se ljute na mene. Kad izgovorite moje ime u njihovom društvu, znate šta kažu? Pih, katastrofa. Pljunu na patos. Sve što sam uradio za njih, sve golove koje sam postigao, ništa od toga ne važi. Da sam opet u situaciju da pređem iz Zvezde u Partizan učinio bih isto. Možda potezi koje sam vukao nisu bili najbolji za mene, ali se nikad nisam kajao. Jednostavno, u Zvezdi me nisu tretirali pravedno. Obećavali su dosta, malo toga ispunili. U jednom trenutku mi je prekipelo. Zato sam otišao u Partizan, možda da bih naterao Zvezdu da pati.

VIDEO: Ostoja Mijailović otkrio istinu o dolasku Trinkijerija u Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бебето

    27. februar 2019 | 17:44

    Још један који се као и Мустафа исповеда. Пера се пред богом и народом. На крају се испоставило да је за Звезду добро што је отишао. А ретко ко га се више и сећа. Једино кад помене Звезду у неком интервјуу.

  • Čika Jova

    27. februar 2019 | 17:39

    Kultni? On kultni? To je Bobek, Mitić, Vladica Kovačević, Džajić, Čebinac, Beara, Čajkovski, Moca, Piksi, Šoškić, Dejo, Pančev... Šta je on dao jugoslovenskom fudbalu?

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    27. februar 2019 | 19:22

    Претеча мустафизма у Србији..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA