≫ 

Barsa za 22 minuta dala tri gola Realu u Madridu i otišla u finale Kupa (VIDEO)

Dvostruki strelac u pobedi od 3:0 bio je Suarez

  • 9

Barselona je prvi finalista Kupa Kralja! I to posle ubedljive pobede u revanš meču protiv Reala u Madridu - 3:0 (0:0). Podsetimo, u prvoj utakmici na Nou Kampu je bilo 1:1!

Junak trijumfa bio je Urugvajac Luis Suarez koji je u drugom poluvremenu postigao dva gola (50, 72), pritom je i naterao Rafaeala Varana da postigne autogol u 69. minutu.

FK REAL - FK BARSELONA 0:3

(Suarez 50, 72, Varan 69 ag)

REAL: Navas – Regulion, Ramos, Varan, Karvahal – Modrić, Kazemiro (Valverde 75), Kros – Vinisijus (Asensio 81), Benzema, Lukas (Bejl 67)

BARSELONA: Ter Štegen – Alba, Lengle, Pike, Semedo – Rakitić, Buskets (Artur 86), Roberto – Dembele (Kutinjo 75), Suarez (Vidal 79), Mesi.

Suarezu je malo trebalo da se proslavi Foto: AP/Tanjug

Na prvi pogled, rezultat je i te kako previsok i mnogi bi na osnovu njega zaključili da je Barsa razbila Real. Međutim, nije bilo tako. Real je bio taj koji je diktirao tempo. Ređao je domaći tim šanse i mogli su na poluvremenu da vode i 2:0 da su Benzema i Vinisijus bili malo precizniji.

Barsa je u prvih 45 minuta imala samo onu šansu kada je Regulion izbacio loptu ispred Roberta. Mesi nije postojao, Suarez takođe.

Ali, samo što je počelo drugo poluvreme Urugvajac je iskoristio asistenciju Dembelea i nonšalantnost odbrane da matira Navasa. Real je ponovo ubacio u veću brzinu, ali Vinisijusa jednostavno nije hteo gol. Bacao je po travi igrače gostujućeg tima, a jednom mu je šut zaustavio i ter Štegen.

Vinisijus je mogao da se proslavi Foto: AP/Tanjug

I onda potpuni pad Reala! Ubacivanje Dembelea u 69. minutu u peterac i autogol Varana. Da ga nije Francuz ubacio, dao bi ga Suarez sigurno s obzirom da je i on bio na lopti. Tri minuta kasnije Urugvajac je izvukao penal posle faula Kasemira, a onda je panjenkom ponizio Real i Navasa.

Probao je Solari izmenama da promeni nešto, ali Bejl i Isko bolje da su ostali na klupi. Zanimljivo, bio je ovo 95. trijumf Barse u El Klasiku, a isto toliko ima i Real.

Naredni meč, ali onaj u okviru Primere, ova dva rivala igraju već u subotu. Realu treba pobeda ukoliko žele da ostanu u trci za titulom. Kup su izgubili, a Barsa u finalu čeka Valensiju ili Betis. prvi meč u Sevilji završen je rezultatom 2:2.

Pogledajte golove:

VIDEO: Autobus pun fudbalera Reala prošao ulicama grada, navijači pali u trans

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA