≫ 

Zar da pustim da desetorica sa terena i klupa Zvezde razvlače moje igrače? Mirković objasnio zbog čega je bio agresivan tokom gužve u večitom derbiju

"Šta bi se desilo sa tom dvojicom momaka da nisam uleteo? Otišao sam tamo da sprečim gužvu, razdvojio igrače i na kraju krajeva da bi se taj derbi završio", sumira tenzije sa derbija trener Partizana

  • 35
FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Derbi je stavljen "ad akta", euforija polako prolazi aktere burne utakmice na "Marakani" gde je viđeno sve i svašta, najmanje dobrog fudbala koji je ostao u senci uličarskog ponašanja igrača. 

U gužvi koja je eskalirala pred kraj meča kod klupe Zvezde "istakao" se i trener Partizana Zoran Mirković, teško ga je bilo obuzdati, pokušao je da smiri situaciju, međutim samo je dolio ulje na vatru.

Trener crno-belih je u izjavi za Sportski žurnal objasnio zbog čega je naglo i agresivno odreagovao.

- Zašto sam se našao tu? Zar je trebalo da sedim na klupi i gledam kako desetorica sa terena i još više njih sa Zvezdine klupe razvlače dvojicu mojih igrača - nikolića i Uroševića? - pita se Batica.

- Naravno da sam utrčao, ali ne da bih bilo koga udario, nego da bih zaustavio incidente. Simptomatično je da sam ja označen kao neko ko je nekog udario. Nije isto razdvajanje i udaranje. Odgurnuo sam u želju da razdvojim, a ne da udarim... I mene su gurali u toj gužvi, možda me je neko i udario, ali u tu gužvu nisam došao da bih se obračunao sa igračima nego da bih sprečio tuču... A šta bi se desilo sa tom dvojicom momaka da nisam uleteo? Otišao sam tamo da sprečim gužvu, razdvojio igrače i na kraju krajeva da bi se taj derbi završio.

Foto: Marko Jovanović

Brzo po završetku utakmice tenzije su splasle, Mirković se pozdravio sa Kosanovićem, Milojevićem, Čaušićem...

- Naravno... Odigrao sam 18 derbija i na još dva učestovao kao trener, nijednom nisam izašao sa terena a da se nisam pozdravio sa svim protivničkim fudbalerima i trenerima. Salutirao sam svima. To sam ja. Svakog mogu da pogledam u oči i želim da mene svako pogleda. Ništa se u meni nije promenilo od vremena kada sam igrao. Svakom od mojih igrača govorim: budi gospodin, a verujem da to svojim igračima govore i protivnički treneri. Ali, zar njih 20 treba da linčuje Nikolića zato što je u žaru borbe udario Stojkovića? Možda to nije uradio namerno...

Spekulisalo se da je pomoćni trener Zvezde Kosanović u prvom poluvremenu tražio od četvrtog arbitra isključi Mirkovića zbog čestih pridika sudijama.

- Bavio sam se fudbalom i ne želim da verujem da se ozbiljan čovek - trener bavi takvim stvarima, što mi je na kraju i sam potvrdio posle derbija.

VIDEO: Zoran Mirković u gužvi kod klupe zvezde na 159. derbiju 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    5. mart 2019 | 11:17

    Sta je za njih 10 na 1 ako ne sitnica a zvezdu uprkos svemu vole.

  • Istina

    5. mart 2019 | 10:25

    Batica kao i svaki grobar laže pa i sam misli da je istina!!!

  • Ja...RS

    5. mart 2019 | 10:28

    Batice vjerujem tebi jer ne vjerujem svojim ocima,kad je Causic zgombo vaseg igraca cijeli tim mu je bio na ledjima oci su mu bile k'o fildzani valjda zbog normalnog disanja posto ga je tvoj igrac njezno drzao za vrat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA