≫ 

Telegraf saznaje: Saša Ilić prvi kandidat da nasledi Ilieva na mestu sportskog direktora Partizana!

Kapiten crno-belih ima podršku Upravnog odbora i gotovo sigurno će preuzeti brigu o sportskom sektoru kluba

  • 54

Kako stvari trenutno stoje, naslednik Ivice Ilieva na mestu sportskog direktora Partizana biće – Saša Ilić, saznaje Telegraf. Kapiten crno-belih ima podršku Upravnog odbora i svih u klubu, pa je naprosto logično da preuzme funkciju sa kojom je dovođen u vezu još prošloga leta!

Tim povodom su već obavljeni neki razgovori na relaciji Ilić-klub i to u bliskoj prošlosti, ali dve strane nisu mogle da nađu zajednički jezik iz nekoliko razloga. Istina, pomenuti trenutak verovatno nije bio dobar ni za Partizan, ali ni za samog Sašu Ilića, kome će to biti prvi posao u ulozi klupskog funkcionera i potrebna mu je i velika podrška, ali i strpljenje i kluba i navijača.

Otuda Ilića i čelnike očekuje nova runda razgovora, jer vremena je malo, a aktuelnom timu Partizana je potreban ozbiljan remont. Evropske kvalifikacije su pred vratima i ukoliko ne žele da protraće još jednu godinu i uvedu klub u još veću dubiozu, crno-beli moraju brzo da reaguju i da prestroje u hodu.

Ilić na zimskoj prozivci u januaru Foto: Nikola Tomić

O Saši Iliću ne treba trošiti reči. Za Partizan je debitovao 26. oktobra 1996. godine protiv Borca u Čačku, sa sve dresom broj jedan na leđima. Tada ga je Ljubiša Tumbaković ubacio umesto Ivana Tomića u igru, a sve ostalo je istorija.

Kasnije je zadužio dres sa brojem 22 na leđima i kapitensku traku, počevši put ka legendi koji i danas traje. Saša Ilić je za Partizan odigrao preko 850 utakmica, dao je 240 golova, osvojio 11 pehara prvaka države i šest kupova.

>>> Navijači Partizana danas (18.00) će gledati ka Sremskoj Mitrovici - Mega dočekuje Budućnost, i ako pobedi, crno-beli bi izbili na 3. mesto! Kvota na keca je 4,40, a na trijumf Podgoričana 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mega - Budućnost.

VIDEO: Naš je Sale bolji od Lebrona!

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA