≫ 

Dok uprava juri za parama, Lazetić "diže" Partizan: Konflikt sa Nikolićem izglađen, oseća se dobra energija (VIDEO)

Crno-beli u specifičnoj atmosferi spremaju meč sa Spartakom

  • 9

Žarko Lazetić je preuzeo "vruć krompir" u Partizanu, prihvatio je na sebe odgovornost da vodi ekipu u delikatnoj situaciji i dobro je krenulo po v.d. šefa struke nakon sunovrata sa Radničkim i Voždovcem.

Upisana je Kup pobeda protiv Napretka za trenutni mir u kući koja je uzdrmana od temelja nakon odlaska Mirkovića, Ilieva, pa Petrića, dok uprava grozničavo juri za parama ne bi li obezbedila evro licencu za sledeću sezonu.

U takvim okolnostima nije lako fokusirati se na teren, igrači su ti koji moraju izneti pozitivnu energiju i "poništiti" loš period, a prva naredna prilika je Spartak.

- Posle turbulentnog perioda ulazimo u malo mirnije vreme, prošli smo kako smo želeli utakmicu sa Naptetkom, odradili ono što je bilo planirano i očekivano, posle dva rezultata koja su bila loša, vratili se na pravi put - rekao je v.d. šefa stručnog štaba Partizana Lazetić.

- Nadam se da ćemo sutra nastaviti u tom stilu, imali smo i dan odmora, danas smo spremni da odradimo trening kako treba, da se dodatno odmorimo i pripremimo za ono što nas čeka sutra.

O Spartaku Lazetić ima lepo mišljenje, ostaje žal, kako kaže, što će meč propustiti igrač crno-belih na pozajmici kod Subotičana Luka Cucin.

- Žao mi je što je Luka povređen, naši igrači koji su na pozajmicama bi trebalo da igraju, jer imaju motiv i prirodno je da igraju i da se dokažu, da se nametnu i da se jednog dana vrate. Spartak je u uzlaznoj putanji, u kupu su sa rezervnim timom igrali, što uznači da su sdobro odmorili za nas. Ekipa je duže vreme na okupu, jasan je rukopis trenera Rogana koji je u svim svojim ekipama uspevao da dođe do određenog stila igre po kom je prepoznatljiv i sigurno je da utakmica neće biti nimalo laka. Ova utakmica nam dolazi dva dana posle meča u Kruševcu, posle teškog terena i tenzije koja je bila prisutna. Dobro smo analizirali našu igru i ukoliko izađemo sa sličnim stavom kao i u Kruševcu, mislim da možemo očekivati dobar rezultat.

žarko Lazetić i Zoran Mirković u razgovoru Foto: Nikola Tomić

Na pitanje novinara koliko je meč u Kruševcu spustio tenziju koja je oko kluba, Lazetić je rekao:

- Iza nas su bila dva poraza i promena trenera, sigurno da je bila velika tenzija, jer smo imali utakmicu koja rešava sezonu u smislu torfeja i sigurno da je igračima sada lakše zbog dobre igre i pobede koja je dobar zamajac za ostatak sezone.

Da li vas remete spekulacije o novom treneru?

- Ne. Ja sam dobio zadatak od uprave da odradim ove dve utakmice, i drago mi je da je ova prva prošla kako treba. Uradiću sve što je do mene u pripremi ove utakmice da i sutra sve prođe kako treba, i ponavljam se već, nakon toga uprava će raditi svoj posao.

Lazetić kaže da je nesporazum sa napadačem Nemanjom Nikolićem izglađen posle sukoba u Kruševcu kada ga je izveo posle pola sata.

- Rešen je unutar svlačionice, nije gurnut pod tepih, nije se prešlo preko toga kao da se nije ni desio. Rešili smo ga na najbolji mogući način.

Pomenuo je Lazetić i atmosferu unutar svlačionice, kao i izjavu predsednika kluba Vučelića da su igrači krivi za rezultatski kolaps.

- Koliko sam ja video predsednik je rekao da igrači treba da podnesu odgovornost, to sam i ja rekao na konferenciji i mislim da su igrači odgovorili tako što su preuzeli odgovornost. Mislim da tako treba da nastavimo, da svako radi svoj posao i neće biti nikakvih problema. Video sam dobru energiju i dobar stav u Kruševcu, zajedništvo, i koliko god budem ovde mislim da će igrači održati zajedništvo i da svi kao tim možemo puno da ostvarimo.

(Z.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. mart 2019 | 18:01

    Pogle ti ovog Lazetica, covek dosao i flertuje ovde sa ovom nakazom!? Oseca se pozitivna energija, prosao turbulentni period, hahahhaah pa covece boziji imate 15 bodova manje od Radnickog, a Napredak ste pobedili svi znaju kako, sramota!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    15. mart 2019 | 16:22

    Та добра енергија се нарочито осећа у односу са навијачима и управом. Све фракције шире позитивну енергију према трију ВВВ. Оно, баш, баш позитива😂😂😂

  • !!

    15. mart 2019 | 17:43

    Da to je bas tako odjednom super atmosfera aj bre nije narod glup...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA