≫ 

Siti od 0:2 do 3:2! Aguero je Gvardiolina talija, živi san o sva četiri pehara (VIDEO)

Sjajan meč viđen je na "Libertiju" u četvrtfinalu FA Kupa

  • 3

Mančester siti je ostao "u igri" za sva četiri trofeja koja su im dostupna ove sezone, za to je zaslužan, ko bi drugi - Serhio Aguero!

Junak mnogih Sitijevih pobeda i u meču četvrtfinala FA Kupa sa drugoligašem Svonsijem bio je taličan za Gvardiolu, sa dva gola u poslednjih desetak minuta meča u Velsu izrežirao je preokret i pomak do polufinala najstarijeg takmičenja na svetu - 3:2!

Posle šokantnih 2:0 za Svonsi na poluvremenu golovima Grajmsa iz penala u 20. i Kosovara Seline u 29, Siti je imao težak zadatak da "okrene" situaciju u svoju korist.

Kiša je lila "kao iz kabla" što je remetilo planove gostiju, ali previše je majstora u taboru "Građana" da bi se ostalo na nuli protiv autsajdera.

Jedan od njih je Bernardo Silva, koji je u 69. minutu konačno "probio" odbranu Svonsija majstorskim udarcem spoljnim delom kopačke, za nadu Sitija pred furiozan finiš koji je usledio.

Važno je reći da je na golu domaćeg tima briljirao Nortfeld, zahvaljujući nekim njegovim intervencijama "Labudovi" su se i održali toliko dugo "u plusu", ali nije se moglo protiv upornog i ubitačnog Aguera.

Foto: Tanjug/Ap

Argentinac je u 78. minutu iznudio penal, kojeg je sam izveo i pogodio mrežu, uz mnogo sreće: lopta se od stative odbila od leđa golmana Svonsija i odsela u golu.

Nedugo potom, Nortfeld je sa dve neverovatne intervencije u samo jednom napadu Sitija, sprečio najgore po svoj tim, međutim ništa nije mogao u 88. minutu kada je Aguero ponovo bio neumoljiv.

Argentinac je sačekao centaršut Bernarda Silve, bacio se u pravom trenutku i glavom u padu pogodio za preokret i 3:2, za plasman "Građana" u polufinale FA Kupa.

Foto: Tanjug/Ap

FA Kup, četvrtfinale

Subota

Votford - Kristal Palas 2:1

Svonsi - Mančester siti 2:3

Vulverhempton - Mančester junajted 20:55

Nedelja

Milvol - Brajton 15

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skåne

    17. mart 2019 | 01:21

    Drugi gol nema penal a treci gol iz ofsajda 😡😡😡

  • Mane

    17. mart 2019 | 01:27

    Imao je city dosta pomoci od strane sudija ne znam zato nisu koristili war tehnologiju.

  • Linz

    17. mart 2019 | 20:42

    City uz sudije pobedio, zalosno gledat ovakve igre, daleko je ovo od postenog sporta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA