≫ 

Šou Joveljića na Banjici, inzagijevske bravure mladog napadača, tačku stavio Ben (VIDEO) (FOTO)

Crveno-beli na Banjici došli do lakog trijumfa za sigurno odstojanje od Radničkog, 100. meč na klupi crveno-belih Vladana Milojevića

  • 26

Zvezda se gostila na Banjici, lagodno je bilo u komšiluku po crveno-bele koji su golovima Dejana Joveljića i El Fardu Bena pobedili Rad 3:0 i učvrtili se na prvom mestu superligaške tabele.

Zablistao je Zvezdin supertalentovani golgeter, pokazao se u najboljem svetlu kao dvostruki strelac, a Ben je pred kraj stavio tačku na duel "Davida i Golijata".

Šampion je ponovo na "plus sedam" ispred Radničkog u šampionskoj trci koja bi čak mogla da bude i zanimljiva kada se bodovi podele pred doigravanje.

Pogledajte vodeći gol Joveljića - njegov četvrti ove sezone.

Do pogotka, crveno-beli su uspeli da uspostave terensku inicijativu, zatvorili su sve prilaze svom golu, pa otišli napred po pobedu. Joveljić se polako profiliše u igrača kadrog za najvažnije zadatke, a sa partijama kao danas na Banjici sigurno je da će kod Milojevića dobijati sve važniju ulogu.

dobar štimung napravili su navijači Zvezde i Rada na današnjoj utakmici Foto: Telegraf.rs
Bakljada Delija na utakmici sa Radom Foto: MN Press

Zanimljiv je podatak da je mladi napadač bio strečac u svih pet utakmica koje je počeo ove sezone!

Oba gola koja je upisao neodoljivo su podsetila na ono što je nekada tako dobro radio Italijan Filipo Inzagi u šesnaestercu rivala: vrhunska snalažljivost i golgeterski instinkt ubice - sve to je na Banjici deomonstrirao Joveljić.

Odbrana Rada poklekla je prvi put u 20. minutu.

Dugo je trajala opsada gola Građevinara, jedan centaršut je stigao sa desne strane, pa drugi sa leve, usledio je karambol pred petercem i spretna reakcija iz okreta mladog Zvezdinog napadača. Lopta je usput zakačila igrača Rada i prevarila golmana.

Ispromašivali su se gosti pred kraj poluvremena, lak tri izgledne šanse su im se ukazale, ali od svega nije bilo ništa. Pokušali su Pavkov lobom i dva puta Ben sa distance.

Nastavak je doneo još jači pritisak Zvezde na gol Rada, a Joveljić je ponovo bio u pravo vreme na pravom mestu, i ne samo to, sve je sam uradio kada je malo ko očekivao da se "zakuva" u petercu.

U 53. minutu sačekao je loptu koja je padala, i jednim potezom uspeo da je primi i "okrene" svog čuvara sa kojim se držao. Usledila je rutinirana "egzekucija" Zvezdinog "bisera" u dalji ugao Markovićevog gola.

Drugim golom Zvezda je "ubila" utakmicu, pitanje pobednika se više nije postavljalo nijednog trenutka, što je olabavilo takmičarski naboj, maltene sve do kraja meča. Mora se reći i da su defanzivci gostiju odlično doradili svoj deo posla u neutralisanju svake pretnje sa druge strane, koje, gotovo, da i nije bilo.

Tačku na trijumf crveno-belih stavio je sveprisutni Ben na proigravanje iz sredine Ebislilija, bila je to jedna od onih situacija kao na treningu - i lagana realizacija najproduktivnijeg igrača Zvezde ove sezone.

Rad - Crvena zvezda 0:3

(Joveljić 20, 53, Ben 86)

RAD: Marković - Šipčić, Jovanović, Stević - Ilić (od 46. Živković), Tanović (od 69. Kasalica), Bainović, Petrović, Tričković - Veselinović (od 81. Busnić), Trifunović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Savić, Milunović, Stojković - Ben, Jovičić (od 65. Vulić), Jovančić, Ivanić (od 82. Vukanović) - Joveljić, Pavkov (od 65. Ebisilio).

Foto: MN Press
Dejan Joveljić slavi gol protiv Rada na Banjici Foto: MN Press
Golman Rada Marković interveniše ispred Ivanića Foto: MN Press

SUPERLIGA, 27. kolo

Petak

Bačka - Dinamo Vranje 5:1

Subota

Partizan - Spartak 1:3

(Rikardo 8.p - Denković 18, Đenić 50, Obradović 90+4)

Zemun - Radnički Niš 0:1

(Denkov 84)

Radnik - Napredak 1:0

(Milovanović 56)

Mačva - Proleter 2:1

(Đoković 45+2, 57 - Čović 13)

Nedelja

Rad - Crvena zvezda 0:3

(Joveljić 20, 53, Ben 86)

Mladost - Voždovac 18

Vojvodina - Čukarički 19

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mickey

    17. mart 2019 | 17:08

    Napred Zvezdo,samo napred......

  • jadni glodari

    17. mart 2019 | 16:54

    Ih, pa nisu oni ni Spartak ni Radnicki pa da traze senzaciju, a i Zvezda nije raspdnuti Prtizan

  • Nesa CZ

    17. mart 2019 | 17:52

    Važno je da na Banjici svetle teflektori, a to što igrači ne mogu da spoje dva pasa zbog katastrofalnog terena, to nikog ne interesuje. Utakmice se mogu igrati i u dnevnom terminu, kao u Engleskoj, ali po oranicama ne mogu... FSS mora da pomogne klubovima da im tereni budu bar približni kao na Zvezdinom terenu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA