≫ 

Portugalski mediji "drvljem i kamenjem" po sudiji Marčinjaku, kritikuju i svoju reprezentaciju: Mnogo prašine i samo jedan projektil (FOTO)

Portugalski mediji oštro prema sudiji, ali i prema svom nacionalnom timu zbog "mršavog" rezultata protiv Srbije

  • 1

Dan posle utakmice sa Srbijom, portugalski mediji bavili su se naširoko, naravno, kvalifikacionim duelom u Lisabonu, drugim za njihov tim i drugim egalom, a prvim za selekciju Mladena Krstajića. 

Zajednički imenitelj tri udarna portugalska sportska lista je konstatacija o lošoj arbitraži poljskog sudije Simona Marčinijaka, pa tako tiražna "A Bola", uz obilje informacija o utakmici, donosi izdanje uz naslov "Bio je penal!".

Aludira se na igranje rukom Antonija Rukavine u drugom poluvremenu, kada je Poljak bio blizu odluke da svira jedanaesterac, ali je prevagnula sugestija pomoćnika, na sreću srpskog tima.

"Mnogo prašine i samo jedan projektil" - piše u naslovu meča na "Lužu" list "O Jogo", koji je najviše kritički bio nastrojen prema igri i rezultatu izabranika Fernanda Santoša.

"Nema izgovora", poručio je, kratko i jasno, autor teksta pomenutog lista.

Sudijska greška Poljaka je glavna tema i "Rekorda", žale za propuštenim Portugalci i prstom upiru u Marčinijaka zbog propusta u već pomenutoj situaciji u kaznenom prostoru Srbije.

"Portugalija je oštećena ozbiljnom sudijskom greškom", sumira "Record" lisabonski meč.

Zanimljive su bile i ocene za aktere utakmice istog medija: samo četvorica su dobila "četvorke" u oba tabora, i to Dmitrović, Tadić i Krstajić kod Srbije, a Bernardo Silva na drugoj strani.

Pogledajte u nastavku i kako izgledaju naslovne strane portugalskih sportskih dnevnika dan nakon utakmice.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

(Izveštač Telegrafa iz Lisabona, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    26. mart 2019 | 16:32

    Realno...čak su bili previše kritički nastrojeni prema svojoj reprezentaciji, bili su mnogo bolji od nas, i da nismo imali Dmitrovića na golu realno je bilo da bude 5-1 za Portugalce. Mada, igrali smo celu utakmicu sa igračem manje, Mitrović je bio uzaludan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA