Grof je imao i +32 protiv Partizana, a sada su crno-beli pred novim rekordnim ponorom u odnosu na Zvezdu!

Partizan od samostalnosti Srbije nikad nije bio ispod drugog mesta na kraju

  • 8

Fudbaleri Partizana prolaze kroz veliku agoniju, koja neodoljivo podseća na sezonu 2015/2016, kada je razlika na tabeli bila rekordna u odnosu na Crvenu zvezdu.

Tim sa Marakane je tada dominantno vodio Miodrag Božović, a rekordna razlika zabeležena je upravo posle večitog derbija 27. februara 2016, kada je Zvezda otišla na velikih +32!

Bio je to jubilarni 150. večiti derbi, Partizan je poveo preko Gogue u 18. minutu, da bi već do poluvremena Luis Ibanjez i Ugo Vijeira postavili konačan rezultat.

Ekipu su u toj sezoni vodili Zoran Milinković i Ivan Tomić, a malo blaže se sve doživljavalo zbog solidne evropske jeseni.

Foto: Wikipedia

Partizan je tada ušao u grupnu fazu Lige Evrope i dobro se pokazao protiv AZ Alkmara i Augzburga, pobedio je Holanđane oba puta, Nemce jednom, pa je malo nedostajalo da se izbori evropsko proleće.

Atletik Bilbao je samo potpuno nadigrao crno-bele sa 2:0 i 5:1, tim je bio treći i nijanse su prelomile da klub iz Humske ne ode u nokaut fazu.

Uspešnu je sezonu imao Božović na startu Foto: Marko Todorović

Ipak, tim tada nije imao kadar i kapacitet za oba fronta, pa je ispaštao u Superligi, što je Zvezda obilato koristila na jesen da stvori veliku zalihu.

Ovaj put, Zvezda je bila ta koja je mogla sa velikim igračkim kadrom da se nosi dostojno na oba fronta, evropskom i superligaškom, a Partizan prolazi kroz agoniju koja je rezultirala paklenom razlikom pred kraj ligaškog dela takmičenja.

Podsećanja radi, Zvezda je posle spomenutog februarskog derbija imala 68 bodova, Partizan se tada zakucao na šesto mesto sa 36, između su bili Borac Čačak, Čukarički, Radnički Niš i Vojvodina.

Do kraja i 30. kola, Partizan je došao do drugog mesta sa 54 boda, a Crvena zvezda je imala 28 više. Čukarički je tad prestignut za samo bod, a posle doigravanja, Zvezda je imala 54 boda, Partizan 40, Čukarički 39, a Vojvodina 36.

Situacija u poslednjih pet kola Foto: Wikipedia

KAKVA JE SADA SITUACIJA?

Partizanov niz u poslednjih pet utakmica je toliko loš da je ekipa po učinku u ovom toku takmičenja čak poslednja na tabeli, ako bi se pravio presek! U poslednjih pet mečeva, samo Zemun još ima jedva jedan osvojeni bod, što dovoljno govori u kakvoj je krizi Partizan.

Trenutno Partizan ima 27 bodova manje od Crvene zvezde i velika je šansa da će prevazići neslavni rekord od pre tri godine, kada je posle 30 kola imao -28.

U pretposlednjem kolu, Partizan čeka Čukarički, na kraju će gostovati Vojvodini, koja je malo podigla formu. Nisu crno-beli ni sanjali, ali sada su se našli iza Čukaričkog i četvrti su, uz veliku šansu da tu i ostanu na kraju.

Porazi vode u nervozu Foto: MN PRess

Inače, od samostalnosti Srbije, Partizanu se nije desilo da na tako niskoj poziciji završi takmičenje. U prvoj sezoni Superlige je bio drugi sa devet bodova manje od Crvene zvezde, onda je vezao šest titula, pa došao do još dva pehara uz tri druga mesta - nikada nije bio treći ili na nižoj poziciji.

Sada će biti teško crno-belima da se popnu, Nišlije su u odličnoj formi i u igri su za titulu, a Partizanu predstoji borba za Evropu, kroz Kup ili makar sa četvrte pozicije da se izbore kvalifikacije. U slučaju da je neki od tri prvoplasirana kluba ujedno i osvajač Kupa Srbije u istoj sezoni, četvrtoplasirani tim lige takođe ide u kvalifikacije za Ligu Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciganin 1976

    1. april 2019 | 16:48

    Pokusaj GASENJA ZVEZDE a inda i VESTACKOG PRAVLHENJA VELIKOG partizaija u vreme kada su se svi okrenuli protiv Srbije i njenog ZASTITNOG ZNAKA TADA,sto i danas je,dovelo je do BOLESNOG POREMECAJA VREDNOSTI KOD VECITIH KOMPLEKSASA KOJI SU TADA UMISLILI DA MOGU BITI ONO STO NIKADA BITI NECE...PONOS GRADA I SRBIJA. BOG SVE VIDI. DOSLO JE VREME ZA NAPLATU SVIH MARIFETLUKA I BOLESNIH AMBICIJA. GASITE SE RODJACI !!! ZVEZDA JE ZIVOT,SVE DRUGO SU SITNICE !!! 💪🏆⚽

  • Milosch07

    1. april 2019 | 14:38

    Božović je pobedio oba derbija i to je jedina razlika, ali je lepo i ovako 😄

  • ZVEZDA

    1. april 2019 | 23:27

    ZVEZDA JE TE GODINE KAD JE IMALA 32 + IMAALA JE TAD MNOGO LOSIJI TIM NEGI SAD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA