≫ 

Da li bi kiparski sistem u Superligi bio bolji za srpski fudbal? Milojević ima ideju za plej-of bez podele bodova (VIDEO)

Trener crveno-belih smatra da je plej-of neophodan, ali ističe da podela bodova nije pravedna prema prvoplasiranoj ekipi

  • 13

Trenera Zvezde Vladana Milojevića pitali su na konferenciji pred meč protiv Bačke (sreda 17.00) kakvo je njegovo mišljenje o sistemu koji je u Superligi poslednjih nekoliko godina, gde imamo plej-of i plej-aut, sa podelom bodova na kraju regularnog dela od 30. kola.

On ističe da je kao trener Čukaričkog svojevremeno bio jedan od zagovornika da se taj sistem instalira u Srbiji, ali da sada razmišlja i o sistemu gde imamo plej-of bez podele bodova.

- Ja sam tada bio trener u Čukaričkom i bio sam i jedan od zagovornika da bude podela bodova, da se dobije veći broj utakmica nego što je bilo, jer je smisao plej-ofa da imamo 7 utakmica više, jer mislim da je 30 utakmica malo u prvenstvu plus Kup.

Uz to, imamo i dugu pauzu između dve polusezone, a imamo i lošu infrastrukturu da igramo u zimskim uslovima. Tako je nekada bilo da više treniramo nego što igramo utakmice. Svi su na podeli bodova dobili. Svi sem prve ekipe, tako da svi ostali su na dobitku.

- U Evropi neke ekipe igraju 60 utakmica za sezonu, a kod nas se dešavalo da odigraju 33-34, i tako neko za jednu sezonu odigra koliko mi za dve, zato je nama potreban plej-of da bismo imali veći fond utakmica. Mislim da je u tom kontekstu negde plej-of, e sad da li treba da plej-of bude nastavak i da se ne dele bodovi... na Kipru se ne dele bodovi, već je plej-of nastavak prvenstva, gde svako sa svakim igra. Ali oni imaju manji broj klubova, pa mogu da igraju tako, sve ima svoje.

VIDEO: Vladan Milojević o mogućem derbiju na stadionu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миодраг

    2. april 2019 | 14:31

    Нама треба лига са двадесет клубова, једнокружно такмичење где игра свако са сваким код куће и у гостима. То је лига са 38 кола и сви су равноправни.

  • baron

    2. april 2019 | 17:41

    Najbolje resenje je liga od 12 ekipa, koje igraju 4x jedne protiv druge, 2x kuci-2x u gostima... imali bi po sezoni 44 utakmica i to je to... sto znaci da bi se igrao veciti derbi 4x minimalno po sezoni... sa tim brojem derbija bi veciti derbi za jedno 20-25 godina prestigo broj derbija „el klasika“ i glazgovskog derbija, sto znaci da bi utemeljili veciti derbi u sam veh evropskih derbija...

  • Ostoja

    2. april 2019 | 16:51

    Ma 20 Ekipa kao Engleska, zadnji Pet ispadaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA