≫ 

Ovo je izgled tabele Superlige posle podele bodova: Poznato je i kada se igra 3. ovosezonski derbi! (FOTO)

Nastavak Superlige garantuje nova uzbuđenja

  • 17
FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Regularni deo Superlige Srbije dobio je svoj epilog sa poslednjim mečevima koji su dali odgovor na pitanje ko će u plej-of, ko u plej aut i sa koliko bodova.

Mnogo uzbuđenja, golovi, sporne situacije, preokreti privukli su pažnju ljubitelja fudbala u Srbiji, a kada se podvuče crta, najviše razloga za zadovoljstvo ima Vojvodina, koja je u poslednjim minutima meča na stadionu Karađorđe, u Novom Sadu, uspela da se domogne plej-ofa, posle pobede nad Partizanom.

Valja napomenuti da se sistem takmičenja i ove godine nije menjao, pa se liga, na osnovu plasmana deli na dve grupe, i to, plej-of i plej-aut, a broj osvojenih bodova se deli i takmičenje se nastavlja unutar grupa u ukupno 7. kola po jednostrukom bod sistemu.

PLEJ-AUT: PARTIZAN JURI EVROPU, RADNIČKI SANJA TITULU

Tabela posle podele bodova; Printscreen: Wikipedia.org

Tako će Zvezda, u slučaju pobede nad Proleterom, imati 4 boda više od Radničkog iz Niša, Partizan je 3. sa 27 bodova, koliko ima i Čukarički, i tako redom do poslednjeplasiranog Proletera. Ono što je posebno zanimljivo je da crno-belima "visi" Evropa, za koju će morati dobro da se oznoje.

Pravila su takva da najbolje plasirani tim osvaja titulu i stiče pravo učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Timovi koji su takmičenje završili na drugoj i trećoj poziciji dobijaju mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U slučaju da je neki od tri prvoplasirana kluba ujedno i osvajač Kupa Srbije u istoj sezoni, četvrtoplasirani tim lige takođe ide u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ovo u prevodu znači da, u slučaju da Partizan ostane četvrti, a Mladost osvoji Kup, evropska takmičenja će igrati prve tri ekipe na tabeli, plus Mladost iz Lučana.

VIDEO: Vojvodina u finišu došla do pobede protiv Partizana!

Ono što zanima najveći broj navijača jeste termin večitog derbija, a on će se,  igrati u četvrtak, 25. aprila, iako je prvobitni termin bio 28. Međutim, kako se tog dana slavi Uskrs, termin je pomeren za tri dana unapred na stadionu Rajko Mitić.

PLEJ-AUT: GRČEVITA BORBA ZA OPSTANAK

Kada je reč o plej- autu, dva najlošije plasirana tima  ispadaju iz Superlige, a od naredne sezone će se umesto njih u elitnom rangu takmičiti dva kluba koja su zauzela najbolje pozicije u Prvoj ligi Srbije. Takođe, igraće se baraž u kojem će učestvovati četrnaestoplasirana ekipa iz Superlige Srbije u finalnoj utakmici baraža protiv pobedničke ekipe baraža iz Prve lige Srbije.

Trenutno, situacija na tabeli posle podele bodova je takva da je sve moguće, a najugroženiji su Zemun, Dinamo Vranje, Rad, kao i Bačka, koji su na dnu tabele.

Printscreen: Wikipedia.org

Superliga, 30. kolo:

Čukarički - Mladost 0:0

Dinamo - Radnik 0:3

Vožvovac - Mačva 1:0

Napredak - Zemun 1:0

Radnički Niš - Bačka 5:1

Spartak - Rad 1:0

Vojvodina - Partizan 3:2

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    7. april 2019 | 20:11

    Kakva je ovo nepravda,samo 4 boda Zvezda ima vise,smesan siste,ovo treba ukinuti..

  • Papilon

    7. april 2019 | 20:43

    Moze li neko da mi objasni zasto je drzavnom projektu ( Partizan ) poklonjeno 15 bodova u odnosu na Zvezdu.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    7. april 2019 | 20:51

    На жалост, мсм да овима не "виси" европа. "Средиће" се то, зар држава има паре за бацање за њихову лиценцу!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA